BODTO OCAK AYI MECLİSİ TOPLANDI
26.01.2023 20:01

Bodrum Ticaret Odası Ocak ayı olağan meclis toplantısı 26 Ocak 2023 Perşembe günü Meclis Başkanı İlhan Ersan yönetiminde gerçekleşti.

2-023.jpg

Gündem maddeleri kapsamında BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Ocak ayı faaliyetlerini paylaştı. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Ocak ayının yoğun gündemli geçtiğini belirtirken, 132 yeni üye kaydının yapılırken, 18 işletmenin kaydının silindiğini, 722 belge verildiğini söyledi. “Ocak ayında Odamıza 11 ziyaret yapılırken, 17 toplantı gerçekleşti. Yönetim Kurulu tarafından 10 ziyarette üye sorunları dile getirildi.” faaliyetlerle ilgili bilgi aktardı.

3-017.jpg

Oda faaliyetleriyle ilgili BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Ağan, özellikle mavi yolculuk sektöründe yaşanılan personel transferleri için çalışma başlattıklarını, sezon içerinde işletmeleri yoran ve zora sokan bir konuda etik değerlerle çözüm için önemli bir adım attıklarını söyledi.

5-010.jpg

BODTO Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Topan ise Bodrumspor Yelken Kulübüne BODTO’nun yaptığı ziyaretin öneminden  ve Bodrumspor Yelken Kulübünün dünya çapında başarılarından bahsederek, ‘’başarılarının daha da artması amacıyla bir optimist teknesi hediye ederek olarak Bodrumspor’a destek verdik. Desteklediğimiz bu kulüp Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcular yetiştirmiştir. Ayrıca 2022 Dünya şampiyonası Bodrumspor’un tesislerinde yapılmış ve 67 ülkeden 275 sporcu katılmıştır. Bu sayede birçok ülkede naklen yayınlar ve haber bültenlerinde Bodrum’un adı çok fazla duyurulmuştur.  BODTO’nun bu desteği  hem Bodrum’un Dünya çapındaki tanıtımı ve Bodrum’a döviz girdisi sağlanması nedeniyle önemlidir, hem de çocukların ve gençlerin spora yönelmeleri için sosyal bir sorumluluktur” diyerek BODTO’nun ekonomiye önemli katkı sağladığının altını çizdi

6-006.jpg

BODTO 5 No’lu Meslek Komitesi Başkanı Yasemin Akpınar ise sürdürülebilir turizm belgesi bilgilendirme toplantısı hakkında bilgi paylaşırken, konaklama sektörünün sürdürebilirlik kavramının öncelikle öğrenilmesi gerektiğinin üzerine vurgu yaparak belgelendirme konusunda yaşanılacak sorunları ve çözüm önerilerini paylaştı.

7-002.jpg

Meclis toplantısına 2022 Aralık ayı Geçici Mizan’ın tetkik ve müzakeresi, 2022 Aralık ayı Kesin Mizan Cetveli, 2022 Yılı Bilançosu, 2022 Yılı Gelir Tablosunun tetkik ve müzakeresi, Oda Yönetim Kurulunun 2022 yılı hesaplarından aklanması konusunda Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Toros Demirdöven bilgi verdi.

9.jpg

BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya 2022 Yılı Çalışma Raporunu özetleyen bir sunum gerçekleştirirken, yıl boyunca Odamız tarafından yürütülen faaliyetler ve sayısal analizlerini meclis üyelerine sundu.

8.jpg

Toplantıya BODTO meslek komite üyelerinin görüş ve önerilerini sunması ile devam edilirken, işyeri fazlalığının Bodrum ekonomisine olan zararı başta olmak üzere, imar planları, müzik yasağı, Bodrum’da çalışanların lojman sorunların çözümü konularında yürütülecek faaliyetler değerlendirildi.

4-016.jpg

Toplantı sonunda Bodrum’un sorunlarının başta Ankara olmak üzere çeşitli kurumlarda dile getirilerek çözüme kavuşturulması için girişimlerde bulunulması kararlaştırıldı.

34-006.jpg