BODTO TARIMSAL ARAZİLERE DİKKAT ÇEKTİ
04.04.2024 11:47

Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Efe ve 5 Nolu Konaklama Komite Başkanı Yasemin Akpınar’dan oluşan BODTO heyeti Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit’i makamında ziyaret etti. Heyet, Bodrum Ticaret Odası’na ulaşan çok sayıdaki “KAÇAK İNŞAAT” ihbarının içeriği ile ilgili Sayın Kaymakam Çit’e bilgi verdi. Heyet, Kaçak inşaat ve imar dışı alanlarda ki izinsiz faaliyetlere karşı Bodrum kamuoyunda yükselen haklı tepkinin muhatabının Bodrum Ticaret Odası, İnşaat Meslek Komitesi üyeleri olmadıklarını ifade ettiler.

Heyet, imar planında yapılaşmaya ayrılmamış olan ve çoğunlukla tarımsal karakteri korunacak alanlardan sayılan tarlaların, kurulan kooperatifler tarafından satın alındığını, satın alınan bu tarlar üzerinde parselasyon planı yapıldığını ve yasal olmayan bu parsellerin kooperatif üyelerine pay edildiği ve hatta yapı parseli gibi tekrar satışa konu edildiğinin anlaşıldığını ifade ettiler.

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, konunun bilgileri dahilinde olduğunu ve konuyu Kaymakamlık makamı ve diğer ilgili birimlerin dikkatlice takip ettiklerini ifade etti. Kaymakam Çit, tarımsal niteliği bulunan alanların hobi bahçesi, tiny house veya benzeri projelendirmeler ile daha küçük parsellere bölünerek imar parseliymiş gibi satışının yasalara uygun olmadığını, imar kanunu, toprak kanunu ve kooperatifler ile ilgili kanunların hilafında yapılan bu oluşumların çeşitli somunlara yol açabileceğini, bu parselleri satın alan yurttaşların mağdur olabileceğini ifade etti. Yurttaşların bu tür parselleri almadan önce Bodrum Belediyesinden görüş almalarını tavsiye ediyoruz, kaçak inşaat faaliyetleri veya tarlaların yasa dışı ve izinsiz olarak örselenmesinin bir turizm kenti olan Bodrum’a yakışmadığını, bu tür faaliyetlerin eninde sonunda bir hukuki külfeti ve cezai sorumluluklar doğuracağını ifade etti.

BODTO Heyeti, Bodrum Kaymakamı Sayın Mustafa Çit’in konulara vakıf olmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.