Duyuru Arşivi
TOBB’DAN ELEKTRONİK TİCARETE KATKI
15.05.2019 15:36

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) KOBİ’lerimizi global oyuncu haline getirmek, dünyadaki yeni gelişmeleri, trendleri ve teknolojileri takip ederek Türk özel sektörümüzü başarılı hale getirmek için TOBB2B / İngilizce açılımı `Business to Business` olan B2B, yani şirketler arası pazarlama ya da satış uygulamaları biçimindeki ticaret şeklinden esinlenilerek, yerli ve yabancı iş dünyasını bir araya getiren, işbirliği olanaklarını geliştiren ve KOBİ’lerimizin potansiyel iş ortaklarını tanımaları için kurulan profesyonel bir eşleştirme e-platformu kurmuştur.

Günümüz en son teknolojik gelişmelerin imkanlarından faydalanılarak kurulan bu sistemin başlıca amacı, 2017 yılında başlatılan “GLOBAL KOBİLER” hedefi çerçevesinde özellikle KOBİ`lerin yurtdışına açılmalarına katkı sağlama, yeni pazarlar ve müşteriler bulma, satışlarını artırma ve dolayısıyla ülke ekonomimize döviz kazandırmaktır. Bu amaç ve hedefler çerçevesinde, elektronik ticaretin giderek yaygınlaştığı küresel ekonomiye KOBİ’leri adapte etmek, gerek yurtiçinde gerek yurtdışında iş bağlantıları sağlanmasına katkıda bulunmak için www.tobb2b.org.tr kurulmuştur.

Bu platform, firmaların yeni iş bağlantıları kurmalarına imkan tanırken, aynı zamanda 7/24 sanal fuar ortamı ile elektronik ticarete katkı sağlayacaktır. Mobil cihazlarla uyumlu olan bu proje ile firmalar, mal alım, satım ve işbirliği taleplerini dijital ortamda ücretsiz olarak yayınlayabilecektir. İhale, özelleştirme ve yatırım projelerinin de yer aldığı bu dijital platformun, Türkiye’nin en güçlü özel sektör çatı kuruluşu olan TOBB tarafından Türk özel sektörümüzün hizmetine sunulmuştur.

Daha fazla bilgi için tıklayınız.