ROBOTİK YARIŞMASINDA BODRUM’U TEMSİL EDECEKLER
15.03.2024 17:58

Bodrumlu lise öğrencileri Çağıl Ayaz, Can Gürevin ve Ali Sina Kocaoğlan Bodrum Ticaret Odası Yönetimi ile buluştu. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Ağan’a Helios Team adı altında kurdukları Robotik takımı hakkında sunum yapan öğrenciler Nisan ayı sonunda katılmayı planladıkları FRC (FIRST Robotics Competition) Robotik yarışması hakkında da bilgi verdi. Görüşmede lise öğrencilerinin bilim ve teknolojiye olan ilgilileri göz doldurdu.

Yaklaşık 2 metre boyunda bir robot geliştirdiklerini belirten öğrenciler yarışma sonrasında bu robotu Bodrumlulara tanıtacaklarını ve bölgenin robotik kodlama ile çözülebilecek sorunları hakkında da katkı vermek istediklerini söylediler.

79-009.jpg

Başkan Yardımcısı Erdem Ağan, BODTO yönetimi olarak gençlerin her zaman destekçisi olduklarının altını çizerken “Gelişen teknoloji ile birlikte öğrencilerin çağın gereksinimlerinden geri kalmadan modern bir eğitim almaları ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Bugün bizi ziyaret eden Çağıl Ayaz ve ekibine katılacakları FRC robotik Yarışmasında bol şans diliyorum.” dedi.