BODTO BAŞKANI:“KADINLARIN İŞ DÜNYASINDAKİ BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUM"
07.03.2024 17:25

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Toplumun gelişmişliği için kadınların iyi eğitim alarak meslek edinmelerinin ve iş dünyasında yer almalarının önemine dikkat çeken Başkan Kocadon, “Kız çocuklarının eğitimi geleceğimizin en önemli güvenceleri arasında. Toplumu yetiştiren ve eğiten öncelikle kadınlardır. Bu açıdan bakınca da kız çocukları ne kadar iyi eğitim alırlar ve ne kadar başarılı olurlarsa gelecek nesiller de o kadar güçlü olur.” şeklinde konuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği önemi de hatırlatan Kocadon Cumhuriyet rejimi ile birlikte Türkiye’de kadın haklarının geliştiğine işaret etti. Türkiye’de kadınların birçok Avrupa ülkesinden önce mecliste seçme ve seçilme hakkına kavuştuğuna değinen Kocadon “Tüm bu gelişmelere karşın günümüzde Türk kadınları aile içi şiddete, iş dünyasında mobbinge, ayrımcılığa ve toplumsal baskılara maruz kalmaya devam etmektedir. Bu çağda kadınların bu baskılara ve şiddete maruz kalması hiçbir şekilde kabul edilebilir bir şey değildir. Kadınların ekonomik özgürlükleri arttıkça dayatmalara da daha fazla baş kaldırabilmektedirler. Bizlerin görevi de kadınlara hak ettikleri özgürlüğü yakalamaları ve kendi değerlerini hatırlamaları için onları teşvik etmektir. Bodrum Ticaret Odası Başkanı olarak gururla söyleyebilirim ki Odamızdaki çalışanların yüzde yetmişi kadındır ve bu demek oluyor ki Odamızın başarılarının arkasında yine kadın çalışanlarımızın büyük katkısı yer almaktadır.

Kadınlar 2023 yılında inanılmaz başarılara imza atarak bunu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyetimizin 100. Yılına ithaf ettiler. Bu başarılarda gördük ki kadınlara alan tanındığında onlar büyük potansiyellerini ortaya koyarak büyük başarılar yakalıyorlar.

Ben şahsen Türk kadınlarının yüksek başarılarını her zaman gururla takip ediyor, kadınların başarılarından büyük bir onur duyuyorum.

Bu anlamlı günde, emekçi kadınlar başta olmak üzere tüm kadınların ne kadar değerli varlıklar olduğunu hepimizin hissetmesi ve anlaması dileklerimle…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en güzel sözlerinden biri ile Kadınlar günü mesajımı bitirecek olursam: “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın”.