Duyuru Arşivi
FİZİK ÖĞRETMENLİĞİNDEN SANATA
12.01.2024 15:00

Emekli fizik öğretmeni Ümmügülsüm Soysüren Bodrum Ticaret Odası’nda sergi açtı. MSKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Heykelde Saç İmgesi ve Kadın Kimliği üzerine yüksek lisansını tamamlayan Soysüren eserlerinde saç metaforu üzerinden kadının geçmişten günümüze toplumdaki yerini irdelediğini belirtti.

10 Ocak Çarşamba günü sergi açılışını gerçekleştiren Ümmügülsüm Soysüren plastik heykelleri ile saç materyalini bir araya getirerek oluşturduğu eserleri ile büyük beğeni topladı. Kadın teması üzerinden yaşamın döngülerini de işleyen Soysüren sanatın ve bilimin birlikteliğine de adeta bir gönderme yaptı.

4-041.jpg

“Yaşam ve özgürlüğü temsil eden kadın ve kadın saçı ne kadar kessen de güçlenerek çıkıyor. Bu da yaşam döngüsünü temsil ediyor. Ben de eserlerimde kadının bu yönünü çeşitli anılarımla da sentezleyerek ortaya koydum.” diyen sanatçı araştırma ve öğrenmeye ilgisi sonucu yüksek lisans yapmaya karar verdiğini söyledi.

2-051.jpg

“Müy” isimli sergi 16 Ocak Salı gününe kadar Bodrum Ticaret Odası sergi salonunda 09.30-17.30 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

3-043.jpg