BODTO “ARTEMISIA” SERGİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
08.08.2022 15:34

Fular’t Galeri ve Sanat Atölyesi tarafından Bodrum Ticaret Odası (BODTO) sergi salonunda Artemisia Karma Resim Sergisi açıldı. 20 sanatçının farklı tekniklerdeki 90 eserinden oluşan sergide çoğunluğunu kadınların oluşturduğu sanatçılar, kendi konuları, yöntemleri ve ilhamlarıyla disiplinler arası bir uyum yarattı. Minyatürden akriliğe, yağlı boyaya, sulu boyaya ve seramiğe kadar çok farklı tekniklerle bezeli eserler sanatseverlerden de tam not aldı.

02.jpg

Fular’t Galeri sahibi Güzin Anbar Bodrum’da sergi açıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederken kadınların üretici yönlerini köreltmemelerinin ve sanatsal aktivitelerde yer almalarının çok önemli olduğunu belirtti. “Bizim bu sergideki amacımız kadın sanatçıları bir araya getirerek sanatın güzelliğini Bodrum’la birleştirmek ve bir sinerji yaratmak.” diyen Anbar kendilerine mekan sağladığı için Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon nezdinde Oda yönetimine teşekkürlerini sundu.

03.jpg

Sanatçı Fulya Uzer ise serginin anısına Başkan Kocadon’a yağlı boya bir tablo hediye ederken Bodrum Ticaret Odası’nda sergi açıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

04.jpg

BODTO Başkanı, “Odamız fuaye alanı yıl boyunca çok değerli sanatçıların sergilerine sahne oluyor. Ticareti sanatla birleştirerek güzel bir örnek oluşturuyoruz diye düşünüyorum.” diyerek sanatın Bodrum’un olmazsa olmazı olduğunun altını çizdi.

Artemisia karma resim sergisi 12 Ağustos’a kadar BODTO sergi salonunda ziyarete açık olacak.

05.jpg