GÜVENLİ TURİZM TESİSİ BELGELENDİRMELERİ BAŞLADI
Sayın Üyelerimiz;
04.06.2020 16:33

Türk Standartları Enstitüsü ve Bodrum Ticaret Odası işbirliği ile;  Kültür ve Turizm Bakanlığımızın hazırladığı kriterler doğrultusunda; Konaklama ve Yeme-İçme Tesislerine TSE tarafından Covid-19 Sağlıklı Turizm Belgesi verilmeye başlanmıştır.

Kriterler yeni normal yaşamımızda zaten uymamız gereken hijyen ve sosyal mesafe kurallarını içermekte olup; sizlerin misafirlerinize sağlıklı hizmet verirken personellerinizin de sağlığını korumak amaçlı kurallar içermektedir.

Belgeyi almak mecburi olmayıp gönüllülük esastır. İşletmelerimiz bu önlemleri zaten alıyor ama farkınız bunu belgelendirmek ve belge aldıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığının sitesinde Sağlıklı Turizm Tesisleri listesinde yerinizi almak olacaktır.

1 günlük sürecek denetimler yeme-içme tesisleri ve konaklama tesislerinde metrekare ve yatak sayısı esas alınarak ücretlendirilecektir.

Denetim sırasında konu olan kriterlere ulaşmak için;

Belgelendirme hakkında bilgi almak ve başvuru yapmak için TSE Muğla Temsilciliği 0 252 214 11 22 (212) numaralı telefondan ve mugla@tse.org.tr  mail adresinden yetkililere ulaşabilirsiniz.