MUĞLA İŞKUR MÜDÜRÜ MECLİS TOPLANTIMIZA KATILDI
28.03.2024 16:15

Mart Ayı Olağan Meclis toplantısı 28 Mart Perşembe günü Meclis Başkanı İlhan Ersan yönetiminde gerçekleşti. Muğla Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Zahide Altınok’un davetli olduğu toplantıda İŞKUR’un personel tedarik zincirindeki önemine dikkat çekilirken tüm işletmelerin İŞKUR kayıtlarının olmasının faydalarına değinildi.  Toplantıda İŞKUR Milas Hizmet Merkezi Şube Müdür Vekili Rezan Orhan Ersöz ile İş ve Destek Danışmanı Cemile Şahin Korucan da hazır bulundu.

İl Müdürü Altınok, toplantıda yaptığı konuşmada, İŞKUR'un temel hedeflerinden biri olan istihdama dikkat çekerek, "2023 yılında 32 bin kişinin işe yerleştirilmesine aracılık ederek, 60 bin açık iş ilanı aldık. Aynı zamanda 12 bin işyeri ile işveren görüşmesi ve 37 bin vatandaşımız ile bireysel görüşme gerçekleştirdik." dedi.

Bölge istihdamının önemine vurgu yapan Altınok, istihdam kapsamında uygulanan teşvik ve işbaşı eğitim programlarının, işverenlerin işçi maliyetlerindeki yükünü hafiflettiğini belirtti.

Engelli istihdamı, nitelikli işgücü kursları, işbaşı eğitim programları ile ilgili Kurum hizmetleri hakkında sunum yapan Altınok, hizmet sektörünün öncü firmalarının katılım sağladığı toplantıda işverenleri bilgilendirerek, işverenlerden gelen soruları yanıtladı.

021.jpg

BODTO Meclis üyeleri İŞKUR müdürüne görüşmeleri Muğla’da yapmanın zorluklarını hatırlatırken, Odanın salonlarında toplu iş görüşmelerinin yapılabileceğine ve bu konuda Odanın gerekli katkıları vermeye hazır olduğuna işaret edildi. Müdür Altınok ve meclis üyeleri Muğla’da istihdam konusundaki zorluklar ve bunların ticari yaşama etkileri hakkında da istişare etti.

023-001.jpg

Toplantıda Mart ayı faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi verildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya bu ay yoğun olarak çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve Odaya ziyaretlerin de devam ettiğini belirtti. Seçim öncesinde bu ay İyi Parti ve DEM Parti Bodrum Belediye Başkan Adaylarının kendileri ile görüştüğünü belirten Akkaya ayrıca Vergi Haftası kapsamında SMMMO Bodrum Şubesinin de kendilerini ziyaret ettiğini açıkladı. Toplantı sayılarını da bildiren Akkaya, “Bu ay Odamıza 6 ziyaret gerçekleşirken, Yönetim Kurulumuz tarafından 7 toplantıya katılım sağlandı ve 7 lobi faaliyeti Odamızca yürütüldü.” dedi.

022-001.jpg

Akkaya’nın ardından Başkan Yardımcısı Erdem Ağan, Bodrum’da gerçekleşen Tırhandil Cup ve Bodrum International Optimist Regatta 2024 yarışları hakkında meclise bilgi aktardı. “Tırhandil Cup yarışları tüm Türkiye’nin dikkati çekti.” diyen Ağan gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için onları amatör sporlara yönlendirmenin de önemini hatırlatarak denizcilik ve su sporlarının gençler üzerindeki olumlu etkilerini vurguladı.

024-001.jpg

Toplantıda BODTO stratejik planı hakkında da meclis üyeleri bilgilendirildi ve Mart ayı geçici mizanının Meclis Üyesi Toros Demirdöven tarafından sunulması ile toplantı tamamlandı.