BARTER TİCARETİ KONULU TOPLANTI
09.02.2024 14:10

Bodrum Ticaret Odası organizasyonu ile “Barter Uygulamaları ve Potansiyel Barter Ticaretinin Bölgede Geliştirilmesi” konulu bir toplantı gerçekleştirilecek.

21 Şubat Çarşamba günü saat 14.00’da BODTO konferans salonunda gerçekleşecek toplantıda Bodrum Ticaret Odası üyelerinin ticaret hacmini geliştirmek, cirolarında artış sağlamak, yeni müşteriler kazanmak için yapılabilecek çalışmalar gündeme alınacak.

Garanti Barter iş birliği ile gerçekleşecek toplantı ücretsiz olup tüm Bodrum firmaları davetli.

Neden Barter?

Barter sistemi, Garanti Barter ve üyeleri arasında oluşturulan bir pazar olup; bu pazar, barter üye kuruluşlarının karşılıklı arzlarıyla ve talepleriyle işlemektedir. Garanti Barter, barter pazarı olarak adlandırılan havuz sisteminde, satın aldığı ürünlerin veya hizmetlerin bedelini, kendi sahip olduğu ürünleri barter sisteminde değere dönüştürerek ödemektedir. Barter havuzuna ürün satan kuruluş, bedelini yine pazarda satışa sunulmuş ürünlerden ya da hizmetlerden arzu ettiğini alarak tahsil etmektedir.

Barter, dünyanın en eski, sonu gelmeyen ilk ve tek ticaret modeli. Sürdürülebilir ekonomik bir model olan barter ile hedef kitlenizde yer almayan yeni müşteriler edinerek satışlarını ve karınızı artırabilirsiniz. Barter, ticaretin devamlılığı için vardır. Bu nedenle; stok fazlası ya da atıl olarak değerlendirilen tüm ürünleri ve hizmetleri, doğru yerde ve zamanda, değere dönüştürmektedir.