EMITT FUARINDA BODRUM’A YOĞUN İLGİ
08.02.2024 11:40

Bu yıl 27.'si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) kurulan Bodrum standı yoğun ilgi gördü. Bodrum Standı Destinasyonlar dalında etkin tanıtım yaparak fuara renk kattığı için EMITT organizatörleri tarafından 27. Yıl Onur Ödülüne layık görüldü.

Dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan ve bu yıl 6 Şubat’ta ziyaretçilerine kapılarını açan EMITT'te Bodrum standı, 7 numaralı holde yerini aldı. Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası (BODTO) iş birliğinde hazırlanan standı ziyaret eden isimler arasında Muğla Valisi İdris Akbıyık ile Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit de vardı. 7 Şubat Çarşamba günü gerçekleşen stant açılış kokteyli çok sayıda turizm profesyonelini bir araya getirirken Bodrum standı büyük beğeni topladı.

5-031.jpg

Açılış kokteyline katılan isimler arasında Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, Adalet ve Kalkınma Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Meclis Başkan yardımcısı Sinan Cingöz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Akkaya, Erdem Ağan, 5 Nolu Konaklama Komite Başkanı Yasemin Akpınar, Komite Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Muğla Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, İMEAK DTO Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, BOTAV Yönetim Kurulu Üyeleri, BODTO üyeleri ve basın mensupları yer aldı.

4-044.jpg

Başkan Aras: “Güzel bir sezon geçireceğiz.”

EMITT’in geçmiş yıllara göre daha fazla ilgi gördüğünü ve bundan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başkan Aras, “Standımız bu yıl da dolup taşıyor, gezdiğimiz bütün stantlar da öyle. Turizmciler motive olup sezon için hazırlanıyorlar. Bu tabloyu gördüğüm için açıkçası çok mutlu oldum. Şimdi önümüzde çok önemli bir sezon var, inşallah geçmiş yıllardaki gibi bir sıkıntı yaşamazsak güzel bir sezon geçireceğiz. Biz de yerel yöneticiler olarak, hep beraber turizmin hem Muğla’mızda hem de ülkemizde gelişmesi için gerekli politikaları ortaya koyacağız. Burada olan sevgili dostlarıma çok teşekkür ediyorum. EMITT Fuarının bütün turizmcilere hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

2-056.jpg

İlhan Ersan: “Bodrum’un marka değerini korumalı ve geliştirmeliyiz.”

Türkiye’nin en etkin, en önemli ve en fazla katılımının olduğu bu fuarda her yıl yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ise, “Bodrum Ticaret Odası’nın ana hedefi Bodrum’un marka değerini geliştirmek ve korumaktır.” dedi. Fuar katılımlarını çok önemsediklerinin altını çizen Başkan Ersan, “Bodrum’un her yıl olduğu gibi bu yıl da EMITT fuarında birlik beraberlik içerisinde temsil edildiğini görmek çok güzel. Standımıza katkı veren Bodrum Belediyesi başta olmak üzere tüm kurumlarımıza, STK’larımıza ve turizmcilerimize teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

3-046.jpg

Bodrum standında plaket takdimleri

Açılış konuşmalarının ardından plaket takdimleri gerçekleşti. BODTO Meclis Üyesi Toros Demirdöven tarafından fuarlara verdiği katkılardan dolayı Başkan Aras’a teşekkür plaketi takdim edilirken, her yıl standa destek veren Zeytinada Otel Müdürü Alişir Şahin ve Atılay Balık Restoran sahibi Atılay Beytorun’a teşekkür sertifikası verildi. BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz ise fuarda emeği geçenlere teşekkür plaketi takdiminde bulundu.

Bodrum standı 9 Şubat saat 17.00’ye kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.