Alkol Düzenlemesi Hakkında Ortak Basın Bildirisi
Son haftalarda TBMM’de kabul edilen alkol düzenlemesi özellikle turizm bölgelerinde ve ülke gündeminde önemli bir yere oturmuştur.
06.06.2013 13:30

Yasanın ilgili maddelerinde, alkol satışının 22:00-06:00 saatleri arasında perakende satışı, alkol ürünlerinin reklamı ve işletmelerdeki reklam malzemelerinin kullanımlarına ilişkin yapılan düzenlemeler öne çıkmaktadır.

Ülkemizdeki alkol ürünleri satışı yapan işletmelerimizin sayısı 179.804'tür. Ülke genelinde ise, Muğla ili en çok işletmenin bulunduğu ilk beş il arasında yer almaktadır.

Düzenleme ile ilgili herhangi bir belge Resmi Gazete'de yayınlanmadan bu uygulamanın bölgemize, turizme ve ülke gelirlerine ciddi anlamda sekte vuracağının altını çizmek istiyoruz.

Ekte yer alan bilgiler, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bodrum Deniz Ticaret Odası, BODER (Bodrum Otelciler Derneği), Denizciler Derneği, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, BESİAD (Bodrum Esnaf Sanayici İş Adamları Derneği), BİDER (Bitez Turizm İşletmeler Derneği) ve Bodrum Kültür Sanat Topluluğu'nun ortak basın bildirisidir. Bildiri Muğla Milletvekilleri, Valilik, İl Turizm Müdürlüğü ve gerekli tüm birimlere gönderilecek ve konunun takibi yapılacaktır.

EK: Basın Bildirisi