Restoran Eğlence Sektörü Toplantısı
29.04.2009 17:20

Açılış konuşmasını yapan Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon'da görevlerinden birinin de üye menfaatlerini korumak olduğunu, Bodrum için önemli olan Restoran ve Eğlence Sektörünün sezon öncesinde sorunlarını belirleyerek çözüm önerilerini görüşmek için bu toplantının düzenlendiğini söyledi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Ruhsatlama ve standartlarla ilgili çalışmak üzere bir çevre biriminin kurulduğunu, Bodrum'da yalnızca ihtiyaç duyulan alanlarda işyeri açılması gerektiğini ve problemlere ortak çözüm bulunarak birlikte uygulanması gerektiğini belirtti.

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç 6 Nolu Restoran ve Eğlence Sektörünün durum raporunu sundu. Raporda işyeri fazlalığının ve sezonluk iş yerlerinin Bodrum ekonomisine zarar verdiğini anlattı. Mevsimlik istihdamın ise Bodrum ekonomisinde gizli işsizlik yarattığını söyledi.

Sunum sonrasında Sektöre ait sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. Ruhsatlandırma ve denetim konuları en önemli sorunlar olarak belirlendi. Bodrum markasının devamının sağlanması için var olan standartların gözden geçirilmesi, ruhsatlandırmanın yeniden tanımlanması ve denetimlerin doğru yapılması gerektiği üyeler tarafından belirtildi.

AB uyum yasaları gereği Çevre Bakanlığı'nın gürültü ile ilgili olarak çıkarttığı mevzuatın yaratacağı sorunlar görüşüldü. Bodrum Ticaret Odası 6 Nolu Meslek Komitesinin altında bir komisyonun kurulmasına karar verildi. Kurulacak komisyon sorunlara çözüm getirmek amacıyla Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi ile işbirliği yapacak.

Toplantıya Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Meclis üyeleri Bodrum Ticaret Odası 6 Nolu Meslek Grubu Restoran ve Eğlence Sektörü üyeleri katıldı.