İSVEÇLİ MEDYA GRUBU ODAMIZI ZİYARET ETTİ
09.10.2017 15:43

Stockholm Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV)  işbirliği ile Bodrum'a davet edilen gazeteciler, sosyal medya yazarları, Bodrum ile ilgili düzenlenen yarışmayı kazanan altı kişi,  gazete yöneticileri ve THY İsveç temsilcisinden oluşan heyet, 9 Ekim Pazartesi günü T.C. Bodrum Ticaret Odasını ziyaret etti.

Medya grubu ilk olarak devlet sanatçısı Prof. Ressam Devrim Erbil'in “Şiirsel Soyutlamalar” sergisini inceledi. Eserlerle tek tek ilgilenen grup sanatçı hakkında bilgi alarak eserlerle fotoğraf çektirdi. Serginin ardından İsveçli medya grubuna Odanın akreditasyon başarısı, Leleg yolu projesi, mandalina projesi, yat imalat sektörü projeleri ve Odanın kurumsal yayını Bodrum Mavi Dergi hakkında bilgiler aktarıldı.

BODTO'nun başarılarının paylaşıldığı sunumda konuklara mandalina lokumu ve gazozu ikram edilerek Türkiye'de Odalar arasında akreditasyonda en yüksek puana sahip olunduğu anlatıldı.

Leleg Yolu projesi sunumu ilgiyle dinleyen konuklar, Leleg Yolu hakkında merak ettikleri konular hakkında sorular yönelttiler.

6 Ekim Cuma günü Milas-Bodrum Havalimanı'nda İsveç bayrağı renklerinde çiçeklerle ve hediyelerle karşılanan ekip Bodrum'da tarih, kültür, gastronomi ve doğal peyzaj üzerine yaptıkları ziyaretleri sürdürüyor. Açık havada Egenin eşsiz güneşinde yoga yapan, ilçenin marinalarını gezen, Ege mutfağını tadan, Yarımada turu yaparak koylar hakkında bilgi alan medya uzmanları, BODTO'ya yaptıkları ziyaretin ardından Bodrum guletlerini ve tersaneleri inceledi. Etrim köyüne de giderek halı dokuma kültürünü ve tarım alanlarını gören medya uzmanları 10 Ekim'de ise Antik tiyatro ve Deniz Müzesini ziyaret ettikten sonra Gökova koylarına guletle açılacak. Grubun 11 Ekim Çarşamba günü İlçeden ayrılması bekleniyor.

Odamız ilçemizin tanıtımına ve prestijine büyük katkı sağlayan bu çalışmaları yıl boyunca desteklemeye devam edecektir.