4.DÖNEM AKREDİTE ODALAR BODRUM’DA BULUŞTU
17.10.2016 16:10

Muğla İlindeki ilk, Ege Bölgesinde ise üçüncü olarak 2007 yılında akredite Oda olan Bodrum Ticaret Odası 13-14 Ekim 2016 tarihleri arasında 4. Dönem akredite olan Odaların “denetimler öncesi bilgilendirme eğitimine” ev sahipliği yaptı.

TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri Volkan Tufan tarafından verilen eğitime, TOBB'dan Başak Elif Ayık, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın Genel Sekreter ve Akreditasyon Sorumluları ile BODTO Genel Sekreteri , Akreditasyon Sorumlusu ve ilgili personelleri katıldı.

2 gün süren eğitimin ilk günü BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ayaz açılış konuşmasını yaparken, BODTO Genel Sekreteri Prof.Dr.Fuat Önder ise, BODTO'nun akreditasyon yolculuğu ve iyi uygulamalarını sundu.

Mehmet Ayaz,  “2005 yılında göreve geldiğimiz ilk günlerde, öncelikle Bodrum Ticaret Odamızın üyelerine daha iyi hizmet vermesi, hizmet standartlarının süreklilik kazanarak, kurumsal yapısının oluşturulması için faaliyetlerde bulunduk. İşte tam da bu noktada TOBB akreditasyon sistemi ile çalışmak ilk icraatlerimizden biri oldu.” diyerek BODTO'nun sistemin katkısına olan inancını dile getirdi.

Ardından sistem üzerinde Odaların uygulamaları ve yürütülmesi gerekli faaliyetler hakkında kapsamlı bir bilgilendirmeden sonra, eğitimin ikinci günü ise Odalardan gelen öneriler görüşülerek TOBB'a iletilecek konular ve iyileştirme önerileri belirlendi.

Eğitimler sırasında Odamızı da ziyaret eden misafirleri Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya tarafından karşılandılar. Tüm illerin ticari faaliyetleri bu toplantıda konuşuldu.

Akreditasyon Sistemi Nedir?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, ülkemizdeki Oda Sistemimizin iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılmasını, Odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda Sistemine uyumunun sağlanması amacıyla “Akreditasyon Sistemi”ni 2001 yılında geliştirmişti.

2005 yılına kadar İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile desteklenen ve Oda/Borsalarımızın üyelerine “Beş Yıldızlı Hizmet” vermesi için fırsat oluşturan Akreditasyon Sistemi; Oda/Borsalarımızın yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda markalaşmasında öncü rol üstlenmektedir.

TOBB tarafından 365 oda ve borsaya yaygınlaştırılmaya çalışan çalışmaya Bodrum Ticaret Odası 2006 yılında dahil olmuş, 2007 yılından bu yana da 4. Dönem “A” sınıfı Akredite Oda olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Bugün “A” kategorisi Oda sayısı ise 33'e ulaşmıştır.

TOBB'a ilettiğimiz öneriler nelerdir?

·         Akreditasyon standardının akreditasyon gerekleri ve hizmet standartları şeklinde ikiye ayrılması gerektiği,

·         Bunun için TOBB Akreditasyon Kurulu bünyesinde bir “teknik komite” kurulmasının bu kurula önerilmesi,

·         “A” kategorisi Odaların Genel Sekreter ve Akreditasyon Sorumlusundan sistem içinde daha fazla yararlanabileceği,

·         Akreditasyon belgelendirme denetimi öncesi “A” kategorisi Odalara yapılacak ziyaretlerin “geliştirme ziyareti” olabileceği, bu konunun prosedür yada ilgili talimatlarda netleştirilerek uygulama esaslarının oluşturulabileceği,

Eğitim sonrasında bir konuşma yapan BODTO Genel Sekreteri Prof.Dr. Fuat Önder, bu eğitimlerin ve ziyaretlerin çok faydalı olduğunu vurgulayarak TOBB'a ve katılımcı odalara teşekkürlerini sundu.

Toplantı farklı illerden gelen misafirlerimizin katıldığı bir Yarımada turu ile son buldu ve tüm katılımcılar, memnuniyetlerini ve teşekkürlerini belirterek Bodrum'dan ayrıldılar.