Duyuru Arşivi
MESLEKİ EĞİTİM-İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR
19.08.2016 08:48

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) arasında imzalanan protokol ile mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlatıldı. Protokol töreni basına açık olarak 18 Ağustos 2016 Perşembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirildi.

Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlatan protokole TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu imza attı.

Protokol töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “İşbirliğimizi, işgücü piyasasının tamamını kapsama alacak şekilde genişletiyoruz. Bu, Türkiye'de kamu ile özel sektör arasında gerçekleşen en büyük ortak çalışma girişimidir. Özellikle de en çok ilerleme sağlamamız gereken alanların başında gelen, verimlilik sorununa çözümdür” dedi.

İş dünyasını temsil eden TOBB ile çalışma hayatını tanzim eden ÇSGB, UMEM Beceri'10 Projesiyle başlayan işbirliğinin kapsamını genişleterek artık tüm işgücü piyasası hizmetlerinde işbirliği yapacak. TOBB, iş dünyasının tüm eleman ihtiyacını, çalışanların mesleki eğitimini, mesleki yeterlilik belgesi taleplerini ve stajyer ihtiyacını toplayacak. ÇSGB ve İŞKUR da iş dünyasının tüm bu taleplerini işgücü piyasasından temin edecek ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak.

-Neler yapılacak?

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu bu kapsamda neler yapılacağını ise şöyle anlattı:

·         “TOBB olarak 81 İl ve 160 İlçedeki Odalarımız-Borsalarımız kanalıyla, iş dünyasının nitelikli çalışan ve stajyer ihtiyacını tespit edip, toplayacağız. Bunları İŞKUR'a ileteceğiz. İŞKUR da bu talepleri karşılayacak eğitimler verilerek yerleştirmeler yapılacak.

·         Nitelikli eleman ihtiyacı olan işverenlerimizin bu ihtiyacını mesleki eğitim kurslarıyla, hemen elemana ihtiyacım var diyen işverenlerimizin bu ihtiyacını işbaşı eğitim programlarıyla, stajyer ihtiyacım var diyen işverenlerin bu ihtiyaçlarını liselerimizden, yüksekokullarımızdan ve üniversitelerimizden karşılanacak.

·         İşsizlere mesleki eğitim verip, onların meslek sahibi olmalarını ve istihdam edilmeleri sağlanarak, çalışırken mesleki eğitim alıp kendini geliştirmek isteyenlere mesleki eğitim verilecek. Hem ortaöğretim hem de yükseköğretimde okuyup staj yapmak isteyen kardeşlerimize firmalarda staj imkânı sağlanacak.

·         Hem işsizlere hem de firmalarımıza maddi destekler sağlanacak.

·         Programa katılan kişilerin iş kazası ve meslek hastalığı ile Genel Sağlık Sigortası primleri de İŞKUR tarafından karşılanacak. Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyenlere eğitim verilip sınava alınacak.

·         Odalar ve borsalar, 81 il ve 160 ilçede, İŞKUR faaliyetleri hakkında da işverenleri bilgilendirecek ve tanıtacak. Oda ve Borsalarımız artık İŞKUR hizmet noktaları haline gelecek. Oda ve Borsalarımızda İŞKUR'un iş ve meslek danışmanları görev yapacak. Böylece hizmeti işverenin ve işsizin ayağına götürmüş olacağız. Ankara'dan ve merkezden çare arama dönemi kapanacak, yerelden çözümler hız kazanacak.”

Bodrum Ticaret Odası olarak konunun takipçisi olup, gelişmeleri üyelerimize web sitemizden, mail, sms ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurmaya devam edeceğiz.