Duyuru Arşivi
2016 YILI KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
09.02.2016 10:44

Bodrum Ticaret Odası ve Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün işbirliği ile KOSGEB Girişimcilik Kursu 2016 yılı ilk etabı 19 Şubat 2016 Cuma günü BODTO Eğitim Merkezi'nde başlıyor. Ücretsiz olarak gerçekleşecek eğitim 9 gün sürecektir.

Gelen taleplerin değerlendirilerek, kursa dahil olacak kursiyerlerin belirlenmesi için 16 Şubat 2016 Salı günü saat 10:00'da BODTO Eğitim merkezinde mülakat yapılacaktır.

Ön başvuru yapan ve ileriki dönemler de kursa dahil olmak isteyen herkesin dikkatine sunarız.

BODTO Eğitim Merkezi Adresi: Çarşı Mah. Atatürk Cad. Adliye Sok. No:11 Bodrum (Eski Adliye Binası)

KOSGEB Girişimcilik Desteği Kapsamı

KOSGEB Girişimcilik Desteği ile girişimciler 50.000-TL'si hibe, 100.000-TL'si geri ödemeli olarak destekten yararlanabilmektedir. Destek unsurları aşağıdaki tablodaki gibidir;

DESTEK UNSURU

ÜST LİMİT (TL)

DESTEK ORANI (%)  (1.ve 2. Bölge)

DESTEK ORANI (%)  (3.,4. ve 2. Bölge)

İşletme Kuruluş Desteği

Geri Ödemesiz

Kuruluş Dönemi, Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği

60

Kadın Girişimci, Gazi, Birinci derecede şehit yakını veya Engelli Girişimciye %80 uygulanır.

70

Kadın Girişimci, Gazi, Birinci derecede şehit yakını veya Engelli Girişimciye %90 uygulanır.

İşletme Giderleri Desteği

Geri Ödemesiz Destekler Toplamı

Sabit Yatırım Desteği

Geri Ödemeli

100.000*

*100.000-TL geri ödemeli sabit yatırım desteğinden faydalanmak isteyen girişimciler, sadece makine-ekipman gibi sabit yatırımları için bu desteği, banka, KGF gibi teminat mektubu sunarak kullanabileceklerini konusu önemlidir.

Ayrıca, destek başvurusunda bulunacak işletmenin Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde kurulmuş olması ve girişimcinin başvuru tarihi itibariyle;

·         Son 1 (bir) yıl içerisinde aynı faaliyet konusunda vergi mükellefiyetinin bulunmaması,

·         Mevcutta kendisine ait gerçek kişi statüsünde başka bir işletmesinin bulunmaması,

·         Tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir işletmede %50'den fazla ortaklığının olmaması,

·         Başka bir işletme/kurum/kuruluşta SGK hükümlerine tabi olarak çalışmaması gerekmektedir.