Duyuru Arşivi
SAYISAL TAKOGRAF YENİLEME BAŞVURULARI
11.01.2016 09:55

TOBB ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol gereği, Sayısal Takograf (ST) sistemi başvuru işlemi Muğla Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşmektedir.

10/12/2015 tarihinde Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'ndan gelen sayısal takograf yenileme başvuruları bilgilendirme yazısında; Sayısal Takograf kartlarının yenileme işlemlerinin yapılabilmesini teminen, ilk başvurular esnasında Sayısal Takograf dağıtımı ile yetkili odalarca staumoda.tobb.org.tr internet adresinden yürütülmesi gereken “kart teslimi” işlemlerinin eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlanmış olması gerekmektedir.

Sayısal Takograf kartının alındığı tarihten itibaren kullanım süresinin dolmasına en geç 15 gün kalana kadar yenileme başvurularının gerçekleştirilmiş olması gerekmekte olup; 45 gün kala yenileme işlemi yapılmaya başlanabileceği belirtilmiştir.

Kartın geçerlilik süresinin dolmasına 15 günden az kaldığı taktirde bu sürücüler “yenileme” değil “yeni” kart başvurusu gerçekleştirecektir.

Yenileme başvuruları, ilk başvuruda olduğu gibi internet üzerinden gerçekleştirilecek olup,

·         Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 06/06/2014 tarihli ve 2014/KDGM-05/ST sayılı Genelgesi hükümlerince yeni başvuruda alınan başvuru evrakları aynı şekilde talep edilecektir.

·         Yenileme ücretleri de aynı şekilde (sürücü kartları için 100,-TL) Türkiye Vakıflar Bankasının herhangi bir şubesinden veya internet bankacılığı ile ödenecektir.

·         Yenileme başvuruları, ilk başvuru yapılan Odadan gerçekleştirilmek zorunda değildir. Sürücüler istedikleri Odadan yenileme başvuru sürecini tamamlayabilecektir.

·         Yenileme işlemi gerçekleştirilirken sürücülerin eski kartlarını iade etme zorunluluğu yoktur.

Sayısal Takograf kartlarının yenileme süreci ile ilgili olarak başvuru sahipleri 444 95 59 numaralı Çağrı Merkezi üzerinden işlemlerini kontrol edebilirler.

MUTSO'nun ilgili yazısı için tıklayınız.