Duyuru Arşivi
BODTO, BODRUM KİTAPLARINI TAKİP EDİYOR
04.09.2015 10:25

Bodrum hakkında yazılan kitaplar gün geçtikçe çoğalıyor. Bodrum'u yaşamış, geçmişten günümüze, ilçenin sosyo-ekonomik, coğrafi ve kültürel değişimine tanıklık etmiş kişilerin kaleme aldığı kitaplar yerel yönetimler ve halk tarafından ilgiyle karşılanıyor. BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz'ın babası Hüseyin Ayaz'ın “Bodrum ve Turizm Sevdam” kitabı da bunlardan biri. “Bodrum ve Turizm Sevdam” kitabı 720 sayfadan oluşuyor ve hem metinlerle hem de fotoğraflarla Bodrum'un eski yapısını anlamamızı sağlıyor. Bodrum'un son 70 yıllık dönemini anlatan kitap özellikle turizmin nasıl gelişim gösterdiğini açıklıyor.

Hüseyin Ayaz, Bodrum ve Turizm Sevdam Kitabını İmzaladı

2 Eylül 2015 tarihinde, OASİS'te düzenlenen imza gününe BODTO'yu temsilen Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Ayaz, İbrahim Akkaya, Deniz Eyinç ve Alper Özşeker katıldı. İmza gününde ayrıca, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Başeğmez, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Belediye meclis üyeleri, Bodrum'un yakın tarihinde yönetici olan birçok isim ve Bodrumlular yer aldı.

Mahmut Serdar Kocadon: “Bodrum'da 100 yıllık şirketlerin olmasını hedefliyoruz!”

Katılımcıların hepsi kitap alarak Hüseyin Ayaz'a kitaplarını imzalattılar, toplamda yaklaşık 350 kitap imzalayan Ayaz, basın mensuplarına şu açıklamada bulundu: “Yıllarım Gümbet'te turizm ile uğraşmakla geçti. 1967-2015 arası 48 sene. İlkokulu zor bitirdim. Aşırı meraklı olduğumdan, şartlar elvermiyorsa bile, kafaya koyduğum her işi en iyi şekilde başarmak için uğraşır didinirim. Dünyanın her köşesinden çok dost kazandım. Yine meraktan olsa gerek yine yabancılar ile anlaşabilmek için 3-4 yabancı lisanı bana yetebilecek seviyede öğrendim. Dünyayı biraz gezdim. Çocuklarım büyüdü, mesleğimiz olan turizm ile ilgili tahsillerini yaptırdım, kurulu düzen işyerlerimin başına oturttum. 1995 yılında kendimi kısmen emekli ettim. BODTO Yönetim Kurulu Başkanı, Mahmut Serdar Kocadon ise Hüseyin Ayaz'ın 50 yıllık bir iş adamı olduğuna ve ikinci kuşağın işleri devraldığına dikkat çekerek, “Bodrum'da artık 3-5 yıl ömrü olan şirketler değil 100 yıllık şirketlerin olmasını hedefliyoruz!” dedi.