Duyuru Arşivi
BODTO TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
06.08.2015 17:12

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Meclis toplantılarında önemli başlıkları işlemeye devam ediyor. Meclis Başkanı İlhan Ersan'ın açılış konuşması ile başlayan 30 Temmuz 2015 tarihindeki toplantıda Bodrum'un güvenlik konusu ve turizmde acil eylem planları gündeme geldi. Eski İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hakan Demirörs ve TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel'in yaptığı sunumlar BODTO Meclisi tarafından dikkatle izlendi.

Yarbay Hakan Demirörs görevde bulunduğu 4 sene boyunca Bodrum'un nüfusunun oldukça arttığını ve bunun da güvenlik konusunu etkileyerek bazı problemler ortaya çıkardığını vurguladı. “Bodrum jandarması 14 farklı noktada toplamda 400 personele sahiptir ve tüm yarımadaya hizmet etmek için en mükemmel hizmeti sunmaya çalışmaktadır, bu konuda kimsenin şüphesi olmasın.” diyerek güvence veren Demirörs Bodrum'daki tüm kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına güvenlik konusunda görev düştüğünü belirtti ve BODTO yönetimine teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Meclis toplantısı, TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel'in konuşması ile devam etti. Ülkemizin, Dünyamızın durumunu görünce kendi sıkıntılarının önemsiz kaldığını söyleyen Gökbel “Hepimizin en çok umuda ihtiyacı var... Daha sonra Yarımadamız için radikal kurtuluş kararları alınmalı. Bodrum yumuşak ve hümanist tavrı bırakıp sürdürülebilir ve kaliteli bir değişime gitmelidir. Hanutçuluk günümüzde sokaktan işletme içine girmiş durumdadır ve bu da kaliteli değişimi engellemektedir. Oysaki turizmin barış, kültürel işbirliği, dostluk gibi bütünleştirici etkileri de vardır. Her bir seyahat acentesi aynı zamanda ülkenin tanıtımına da katkı sağlamaktadır. Biz Bodrum olarak hep sevilmeyi öğrendik ama artık kendimizi gösterme zamanı, biz insanlara ulaşmalıyız. Bodrum'un kaybedecek zamanı yok hem ulusal hem de uluslarası anlamda profesyonelce ve doğru tanıtılması gerekmektedir.” dedi.

Daha sonra olağan Meclis toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon'un Temmuz ayı Oda faaliyetleri sunumu, Haziran ayı mizanının görüşülmesi ve üye firmalardan gelen fiyat tarifelerinin karara bağlanması gibi gündem maddeleri ile tamamlandı.

Farklı bakış açılarını tanımaya ve fikir alışverişlerine olanak sağlayan BODTO Meclis toplantısı sunumları ilerleyen dönemde de devam edecek.