BODTO, Muğla Odaları Ortak Toplantısına Katıldı
BODTO, 13 Ocak 2015 Salı günü Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde (MİTSO) gerçekleşen Muğla Odaları Ortak Toplantısına katıldı.
14.01.2015 16:54
Toplantıya BODTO'yu temsilen Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Yönetim Kurulu üyesi Deniz Eyinç ve Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder katıldı. Toplantı MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel'in moderatörlüğünde MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'in açılış konuşması ile başladı. Toplantıya Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Marmaris Ticaret Odası (MTO), Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO)ve IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi (DTO)Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri katılırken toplantıda Muğla bölgesinin sorunlarına değinilerek çözüm önerileri için ortak faaliyetler oluşturulmaya çalışıldı.

Toplantıda 18 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleşen Odalar ortak toplantısında alınan kararlar okunarak katılımcı Odaların görüşleri ve bu kararlara yapılacak eklemeler tartışılırken, özellikle yerel değerleri korumaya ve geliştirmeye yönelik kararlar dikkat çekti.Bir sonraki toplantının BODTO'da yapılması, milletvekilleri, Vali ve Büyük Şehir belediye başkanının da toplantıya davet edilmesi kararı alındı. Ayrıca 1/25.000'lik çevre düzeni planlarının incelenmesi, Muğla ili turizm planlarının oluşturulması, müzik yayınları telif hakları hakkında çalışmalar yapılması şeklinde ortak kararlar alındı.

Toplantıda daha sonra BODTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Fuat Önder konuşma yaptı ve Muğla ilinin Odalar bazında Türkiye çapında gerçekleştirdiği ilklerden bahsederek kalitenin öneminin altını çizdi ve Odalar ortak toplantıları sonuçlarının takibi için bir sekreterlik oluşturması önerisini destekledi. Prof. Dr. Fuat Önder konuşması sırasında Muğla İlinin İlçe Odalarıyla birlikte Akredite olan tek il olduğunu da vurguladı. Muğla Odaları Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Marangoz da bilgilendirme üzerine dayalı bir sunum gerçekleştirerek Dünya ekonomisi, Türkiye ekonomisi ve Muğla ekonomisinde gelir ve istihdam durumları, işsizlik, turizm girdileri hakkında paylaşımda bulundu ve Odalara ekonomik faaliyetler konusunda çeşitli öneriler sundu. Ayrıca Bodrum Esnaf, Sanayici ve İşadamları Derneği (BESIAD) eski başkanı Engin Kaplan ''Akademiden Kariyere'' adlı projelerini sundu ve bu proje sayesinde ücretsiz verilen web hizmetiyle http://www.bodrumcv.com/ adresi üzerinden iş adamlarının ihtiyaç duydukları konularda ilan vererek özellikle iş arayan üniversite mezunlarına ve mezunlarında aynı şekilde iş adamlarına ulaşabileceklerini bildirdi. Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Yusuf Erol'da toplantıda konuşma yaparak gençlerin sahip olduğu potansiyele ve onlara duyduğu inanca değindi.

Toplantı uzlaşmaların sağlandığı konuların not edilmesi ile sona erdi ve ardından MİTSO lokalinde gerçekleşen akşam yemeğine geçilerek odalar arası bir samimiyet oluşturulmasına katkı sağlandı. MİTSO tüm toplantı katılımcılarını kendilerine yerel ürünlerden hediyeler vererek uğurladı.