Sudan Tarım Geliştirme Bakanı, Beraberindeki Heyet Odamızı Ziyaret Etti
Sudan ile Ülkemizin geçmiş dönemde, özellikle tarım arazilerinin kiralanarak tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla oluşturduğu protokol çalışmaları kapsamında iki ülkenin tarım alanındaki ilişkileri gelişmiştir.
19.11.2014 14:29
İzmir'de düzenlenen Gıda ve Tarım Fuarına katılan, aralarında Sudan Tarım Geliştirme Bakanı Abdelgabar Hüssein Osman Abdelrahman'ın ve İş adamlarının bulunduğu Sudan'lı heyet, 19 Kasım 2014 Çarşamba günü Odamızı ziyaret etti.

Odamızı temsilen Meclis Başkanı İlhan ERSAN, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. KOCADON ve Yönetim Kurulu üyelerimizin hazır bulunduğu ziyarette Bodrum ve Sudan'ın ekonomik ve sosyal durumu konusunda bilgi alışverişi yapıldı.

Özellikle Sudan'lı heyet, Bodrum'da yürütülen balık üretimi ve denizcilik faaliyetlerini takip ettiklerini belirtti. Odamız, Bölgemizde üretilen ve ihraç edilen ürünlerin başında gelen levrek ve çipura gibi deniz ürünleri ile Bodrum Gulet ve Tırhandillerinin sayısal ve yapısal özelliklerini hakkında bilgi verdi.

Sudan'lı heyet, üyelerimizin balıkçılık ve yat imalatı konusunda ülkeleri ile ikili ilişkiler kurulmasını planladıklarını bu nedenle üyelerimizi ülkelerine davet ettiklerini belirtti.

Odamız ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, iyi dilek ve temennilerle Sudan'lı heyeti misafir etti.