Duyuru Arşivi
İLERİ GİRİŞİMCİ DESTEK PROGRAMI İŞ FİKRİ TEKLİF ÇAĞRISI
21.09.2023 13:17

KOSGEB Başkanlığı tarafından 18 Eylül 2023 tarihinde 2023-06 numaralı Denizli, Aydın ve Muğla İli- Gıda ile Makine İmalatı Sektörlerinin Gelişmesine Yönelik Teknolojik Girişimciler Teklif Çağrısı yayınlandı.

Bu kapsamda; Denizli, Aydın ve Muğla illerinde gıda ile makine (gıda, mermer, metal işleme, tarım ve tekstil) imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik olarak çağrı kapsamındaki konulara uygun iş fikirlerini hayata geçirebilecek girişimcilerin desteklenmesi amaçlanmıştır.

Başvuru yapacak girişimcilerin aşağıdaki şartlara haiz olması gerekmektedir:

• 01.01.2020 tarihinden sonra, gerçek kişi statüsünde bir firmasının olmaması, tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir firmada %30 ve üzeri ortaklığının bulunmaması.

• 01.01.1987 ve sonrası doğumlu olması (kadın girişimcilerde yaş şartı sınırı aranmaz).

Gıda ile makine (gıda, mermer, metal işleme, tarım ve tekstil) imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik iş fikirlerinin, aşağıdaki konulardan biri veya birkaçını birlikte içermesi ve iş fikrinin seçilen konu(lar) doğrultusunda oluşturulması gerekmektedir.

• Tedarik, test-analiz, depolama, lojistik, satın alma ve satış sonrası iş süreçlerine yönelik yazılım faaliyetleri/dijital çözümler

• Atıkların yeniden kullanılması ve fire azaltmaya yönelik faaliyetler

• Üretim süreçlerine ve makine-teçhizat, ham madde ve malzeme gibi girdilere yönelik kalite ve verimlik artıran, maliyet düşüren dijital çözümler

• Gıda kurutmada yenilikçi teknolojilerinin geliştirilmesi ile yüksek katma değerli fonksiyonel ürün üretimi

• Yenilikçi teknolojiler kullanılarak (yüksek hidrostatik basınç vb.) raf ömrünün uzatılması

• Fonksiyonel gıdaların üretimi

• Katma değerli ürün üretimine yönelik makinelerin (tarım, tekstil, mermer, metal işleme ve gıda makineleri) geliştirilmesi

• Üretim süreçlerinde kullanılan makinelerin (tarım, tekstil, mermer, metal işleme ve gıda) yazılım ve otomasyonlarının geliştirilmesi

Başvuru sistemi 20 Ekim 2023 Cuma günü saat 23:59’da başvuruya kapatılacaktır. Bu tarih ve saate kadar sistem üzerinden onaylanmayan Teklif Çağrısı Başvuru Formları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Detaylı bilgi almak isteyenlerin Odamıza ulaşmasını rica eder, bu çerçevede başvuru yapmak isteyen girişimcilerin dikkatine önemle sunarız.

Detaylı bilgi için tıklayınız.