KOBİ BODRUM PROGRAMI 3 NOLU KOMİTE İLE DEVAM ETTİ

Kent TV ekranlarında Odamız destekleri ile yayınlanan Kobi Bodrum Programında bu hafta 3 Nolu Meslek Komitesi yer aldı. Dayanıklı Tüketim-Mobilya-Kırtasiye-Matbaa-Baskı Sektörünü temsilen programa Komite Başkanı Gamze Demirci ile Komite ve Meclis Üyesi Sinan Cingöz katıldı.

Komite Başkanı Demirci temsil ettiği bilişim sektörü hakkında bilgi vererek her türden firmaya danışmanlık sağlayabildikleri için Bodrum’daki tüm iş kollarına hakim olmaları gerektiğine değinirken IT danışmanlığının öneminin giderek yükseldiğine dikkat çekti.

2019 seçimlerinde Muğla Kadın Girişimciler Kurulu üyesi seçildiğini belirten Demirci, “Amacımız rol model olup girişimci kadın sayısını arttırmak ve girişimcilere mentörlük sağlamak.” dedi. Kurulun Babalar ve Kızları projesinden de bahseden 3 Nolu Komite Başkanı, bu proje ile babasından işini devralan kadınların hikayelerini bir kitapta derlediklerini, kitap yayınladıklarını ve projeyi sosyal medya kanallarında tanıttıklarını açıkladı.

“BODTO Komitelerine çok değer veriyor.” diyen Demirci Komitelerin gittikçe gençleştiğine değindi. “Üyelerimiz bize her zaman ulaşabilirler. İletişimde kalmak ve yüz yüze de bir araya gelmek istiyoruz.” diyen Demirci ülkece yaşanan kötü günleri hep birlikte aşacaklarına inandıklarını belirtti.

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle kadın hakları hakkında da konuşan Komite Başkanı,  “Başarının, zekanın ve aklın cinsiyeti yoktur. Biz kadınlar pozitif ayrımcılık istemiyoruz. Sadece eşitlik istiyoruz. Hayatın her alanında kadınlarımızın iyi yerlere geldiklerini görmek istiyoruz, yeter ki kadınlar engellenmesin önlerine taş konulmasın.” şeklinde konuştu.

Sinan Cingöz: “Ticaret Odasının gençlere verdiği önemin canlı kanıtıyım.”

Meclis Üyesi Sinan Cingöz ise 1937 yılından beri faaliyet gösteren bir işletmenin 3. nesil temsilcisi olduğunu belirtirken, fotoğrafçılık, deniz plaj malzemeleri ve hediyelik eşya üzerine çalıştıkları belirtti.

BODTO’nun kurduğu Genç Girişimciler Danışma Kurulu’nun ilk üyelerinden biri olduğunu hatırlatan Cingöz, “Ticaret Odasının gençlere verdiği önemin canlı kanıtıyım.” dedi. Cingöz, BODTO üyelerine çağrıda bulunarak iletişim bilgilerini güncellemelerini ve Odanın sosyal medya hesaplarını takip etmelerini istedi ve şöyle dedi: “9 bine yakın üyemiz bulunuyor ve iletişim bilgilerinde değişiklikler söz konusu oluyor, üyelerimiz Odamızı arayarak ya da mail atarak bilgilerini güncelleyebilir, tüm iletişim kanallarımızı takip ederek duyuru ve haberlerimize erişebilirler.” Meclis Üyesi Cingöz ayrıca “Üyelerimiz bir fotoğrafları ile gelerek Odamızdan üye kimlik kartlarını alsınlar. Anlaşmalı işletmelerdeki üye indirimlerinden faydalansınlar.” diyerek konuyla ilgili hatırlatmada bulundu.

Komitenin başarılı çalışmalarından da bahseden Cingöz, “Ticaret Odası bir icra kurumu değil, bir rica kurumu.” derken en önemli faaliyetlerinin lobi gücü olduğuna vurgu yaptı. “Pandemi döneminde birçok işletme kapatıldı ancak süpermarketler açıktı, süpermarketlerin açık olduğu dönemde sadece gıda maddelerinin satılması hakkında komitemizde bir karar alındı ve sonra bu uygulandı.” diyen Cingöz bunun önemli bir lobi faaliyeti olduğuna dikkat çekti.

Programda işletmelerin kurumsal yapıya geçişleri için mutlaka eğitim almaları gerektiğine değinilirken BODTO’da bu konuda yapılan eğitimler için üyelerin takipte kalması istendi.

Programda ülke gündeminin yanı sıra, Bodrum’daki kalifiye çalışan sorunu, kontrolsüz büyüme ve alt yapı sorunu, göç problemi, lojman sorunu, yüksek kiralar, MSKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencilerine işletmelerde iş imkanı, Bodrum’a özel statü verilmesi gibi konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Program kaydını izlemek için tıklayınız.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 26.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.