KOBİ BODRUM’UN BU HAFTAKİ KONUĞU 1 NOLU KOMİTEMİZ OLDU

Bodrum Ticaret Odası destekleriyle Kent TV ekranlarında yayınlanan Kobi Bodrum Programının bu haftaki konuğu BODTO 1 Nolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Meslek Komitesi oldu. Komitede yer alan Meclis Üyeleri Murat Pahna ve Zeyyat Aybey sektöre dair önemli değerlendirmelerde bulunurken Odanın önemli projelerine değindi.

Meclis Üyesi Aybey: “Komitemizde en çok marketler yer alıyor. Ancak büyük marketler Odamıza üye olsalar da vergi kayıtları Bodrum’da olmadığı için buraya da bir faydaları olmuyor. Bu konuda vergi kayıtlarını Bodrum’a almaları için girişimlerimiz söz konusu.” derken büyük sermayeler karşısında rekabet gücü düşen esnafların da bir bir kapandığına dikkat çekti.  “Zincir marketler gelip her mahallede şube açınca mahalle bakkallarımız da bununla mücadele edemiyor.” diyen Aybey büyük marketlerin kazancının Bodrum’a yatırım olarak dönmediğine parmak bastı.

Zeyyat Aybey Odanın Zeytin Projesinden de bahsederken, Oda destekleriyle zeytin üreticilerine kasa dağıtımı yaptıklarını ve bunun üretimde %40’lık verim sağladığına dikkati çekti.

“Bizim sektörümüzde hijyen ve kaliteli ürün çok önemli” diyen Aybey BODTO üyelerinin sektörü başarı ile temsil ettiklerinin de altını çizdi.

Meclis üyeleri Odanın projelerini anlattı

Meclis Üyesi Murat Pahna ise temsil ettiği fırıncılık sektörünün de büyük zincir marketler nedeniyle zor durumda olduğuna vurgu yaparken işlerin birkaç aylık kısa sezona sıkıştığına değindi.

Pahna Odanın Odanın son dönem projelerinden Agro-gastro rotası  hakkında da bilgi vererek, bu rota üzerindeki zeytincilik, bağcılık faaliyetlerini çok önemsediklerini belirtti.

“Odamızın en önemli projelerinden bir diğeri de mandarin projesi.” diyen Pahna Bodrum mandalinasının coğrafi işaretinin BODTO girişimleri ile alındığını söyleyerek mandalinanın yağını da çıkardıklarını ve bu yağın gıda, kozmetik sektöründe denemelerinin yapıldığına dikkat çekti. Pahna, “Mandalinden kama değerli hangi ürünleri elde edebileceğimize dair araştırmalarımız sürüyor.” diyerek Oda yönetiminin vizyoner yapısının başarıyı arttırdığını söyledi.

Aybey ve Pahna program kapanışında BODTO üyelerine seslenerek, iletişim bilgilerini güncellemeleri konusunda çağrıda bulundu.

Programda ayrıca çalışanların lojman sorunu, nitelikli personel tedariki, turizm ve yaşam alanlarının iç içe geçmişliğinin yarattığı sorun, balıkçı barınaklarına uyulan ihtiyaçta gündeme alınan konular arasındaydı.

Program kaydını izlemek için tıklayınız.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 25.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.