BODRUM KADIN AKADEMİSİ TAMAMLANDI

Bodrum Ticaret Odası ve JCI Bodrum işbirliğinde 06 Ocak 2023 tarihinde başlayan “Bodrum Kadın Akademisi” 7 eğitimin tamamlanmasıyla 27 Ocak Cuma günü yapılan törenle başarıyla son buldu.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Nur Tuncer’in katıldığı sertifika töreninde eğitimlere tam katılım sağlayan 17 kadın girişimci eğitim sonunda edindikleri yeni bilgilerin kendilerine yeni ufuklar açtığını söyledi.

Bodrum Kadın Akademisi sertifika töreninde konuşan BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Bodrum Ticaret Odası olarak kadınların iş ve sosyal hayatımızdaki öneminden yola çıkarak, Kadınların iş hayatında daha çok yer edinmesi, daha etkili olmalarının yanında iş yaşamındaki gelişimlerini sağlayarak yeni ufuklar açmak ve sağlam temelli yenilikçi girişimleri oluşturmak amacıyla bu eğitimi hayata geçirdik.

40-008.jpg

JCI Bodrum Şubemizle yaptığımız görüşme sonucunda işbirliği ile “BODRUM KADIN AKADEMİSİ” eğitimlerimizi planladık. 48 başvuru aldık ve 20 kadın girişimcimiz ile 06 Ocak’ta eğitimlere başladık. Bugün 7 günlük eğitimi tamamlıyoruz. Odamızın kadınlarla ilgili yürüttüğü tek çalışma bu değil.

2016 ve 2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi ve Garanti Bankası ile yürüttüğümüz Kadın Yönetici Okulu, 2018 yılında tamamladığımız Mavi Kelebekler eğitim programlarıyla pek çok kadınımıza yeni kapılar açtık.

Kendine güvenen, kendi kendine yetebilen nesilleri yine kadınlarımız yetiştiriyor. Bu sebeple Ulu Önder Atatürk tarafından 1934 yılında Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanındı. Bu dünya üzerinde çok kıymetli bir girişim. Bu bilinçten hareketle geçen yıl Kadın Girişimciler Kurulumuz, babasından işini devralan kadınlara ulaştı. 63 kadınımız babasının işini büyüterek işletmesini büyütmüş. Ve gördük ki Muğla ili en çok kadın girişimcinin yer aldığı bir bölge. Hele ki geçmişten gelen geleneği sürdüren kadınlarımızla Bodrum ekonomisinin geleceğinin daha yaratıcı ve daha üretken olacağından eminiz.

Katkı veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diyerek eğitimin önemine değindi.

BODTO’nun ilk kadın Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Nur Tuncer ise yaptığı konuşmada, “iş insanı olarak kadınlarımızın daha aktif olmaları, daha çok ses getirmeleri için eğitim başta olmak üzere çalışmalarımız artacaktır. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.”diye görüşlerini belirtirken, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan da BODTO’nun kadın girişimcilere verdiği önem ve önceliğe değindi. Bu tür programların artarak devam edeceğini belirten Ersan, “Bodrum’un en büyük özelliği kapsayıcı oluşu. Eğitimlerimize gösterdiğiniz bu ilgi ile bizler de çalışmalarımızı artıracağız.” dedi.

Sertifika töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 18.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.