MAVİ NESİL PROJESİ PLAKET TÖRENİNE KATILDIK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destek ve koordinasyonuyla, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında başarılı bulunarak desteklenen proje çerçevesinde açılan “Temel Ahşap Tekne Üretimi” mesleki eğitim kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere başarı belgeleri, 07 Aralık 2022 Çarşamba günü düzenlenen törenle verildi.

Belge törenine Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, MSKÜ Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr.Tuncay Kuleli, Ören Yat İmalat Bakım Onarım ve Çekek Yeri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Macit Gündoğdu ile proje paydaşları ve kursiyerler katıldı.

BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, “Bu güzel projenin tüm katılımcılarına Bodrum Ticaret Odası adına teşekkür ediyorum. Tuncay Kuleli hocamızın liderliğinde yürüttüğümüz bu projede Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, GEKA desteği ve Odalarımızın da proje ortaklığı ile çok anlamlı bir projeye imza atıldı. Odalarımızın görevlerinden biri de akademik bilgiyi hayata geçirmektir. Bu çalışmalar masa başından uygulamaya pratiğe döküldüğünde başarılı oluyoruz. Mavi Nesil projesi başta olmak üzere eğitim ve uygulamayı bir araya getirerek tasarımcılarımız, boyacılarımız, ustalarımız gelişecek ki 3 tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye istediği yere gelecek. Böyle güzel eğitim projelerine BODTO olarak destek vermekten çok onur duyuyoruz. Daha güzel projelerde daha güzel işler yaparak ülkemize ekonomik sonuçlar doğuracak yeni girişimlerin her zaman destekçisi olacağız. Denizcilik Türkiye’nin vazgeçemeyeceği bir sektördür.” diyerek projenin önemine değindi.

Temel Ahşap Tekne Üretimi” mesleki eğitim kursunu tamamlayan 12 kursiyere sertifikaları verilerek tören sona erdi.

Proje kapsamında “Kompozit Tekne Yapımı, Elektrik Ark Kaynak Kursu ve Gaz Altı Kaynak Kursu” uygulamalı mesleki eğitimleri de önümüzdeki aylarda tamamlanacaktır.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 25.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.