KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI KOMİTE ÜYELERİNİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 24 Kasım Perşembe günü Komite üyelerinin de katılımıyla geniş kapsamlı olarak gerçekleşti.

Meclis Başkanı İlhan Ersan açılış konuşmasında Bodrum Ticaret Odası’nın kurumsal gücüne vurgu yaparken bunu daha da geliştirerek koruyacaklarının altını çizdi.

12-008.jpg

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise konuşmasında komite üyelerinin Bodrum özelindeki ekonomik sorunları irdeleyerek Oda yönetimine bildirmelerinin gerekliliğine değindi. “Odamız komitelerimizden gelen sorun ve çözüm önerilerini lobicilik gücü ile ilgili mecralara aktarmaktadır. Bugüne kadar bu şekilde birçok soruna çözüm sağladık.” diyen Başkan Kocadon yeni dönemde de bu faaliyetlerine yoğun olarak devam etmek istediklerini açıkladı. Kocadon, “Odamızın devlet katında elde ettiği saygınlığı çok önemsiyoruz.” derken Son dönemde gerçekleştirdikleri Muğla protokol ziyaretlerinde de bunun gururunu yaşadıklarını açıkladı.

BODTO Başkanı Kasım ayının başından itibaren ticaret siciline 91 yeni üye kaydı yapıldığına dikkat çekerken artan tüccar sayısının Bodrum’daki ekonomi pastasından alınan dilimleri daralttığını belirtti. Bunun ileride ticari bir sorun da yaratabileceğine değinen Kocadon yine aybaşından itibaren Odada 571 belge verildiğine vurgu yaptı.

“Yeni dönemde özellikle agro-turizm konusuna ağırlık veriyoruz, 8-10 Aralık tarihleri arasında katılacağımız 16. TTI İzmir turizm fuarında da bunu vurgulayacağız.” diyen Başkan Kocadon bu konuda tüm paydaşlarla ortak çalışacaklarını yineledi.

“Bodrum’un daha fazla hata yapma şansı yok.”

Meclis Başkan yardımcısı Süleyman Uysal 2022 yaz sezonunu değerlendirdiği konuşmasında pandemi sonrasında kurvaziyer turizmi, mavi yolculuk ve mega yat ağırlama anlamında önemli bir açılım yaşadıklarına dikkat çekerken bunun sonucunda artan gelir girdisine rağmen yükselen maliyetler sonucu sürdürülebilir operasyonlar yapmakta zorlandıklarına parmak bastı. Uysal “Birçok Rus yatını ülkemizde misafir ediyoruz ancak bu da sigorta konusunda büyük bir problem doğuruyor.” derken konunun takipçisi olduklarını söyledi. Yakın zamanda Bodrum Cup organizasyon komitesi olarak katıldıkları Yacht Raising Forum hakkında da bilgi veren Meclis Başkan Yardımcısı, Bodrum Cup olarak iş modellerinin dünyada konuşulur hale geldiğine değindi. “Bodrum Cup’ın uluslararası bir marka haline gelmesi gurur verici.” diyen Uysal, bir yarıştan öte destinasyon tanıtımı ve kültür yaşatma festivali olduklarına işaret etti. Uysal Akdeniz çanağında yaşanan sorunların ortak olduğunu belirtirken Bodrum’un artık daha fazla hata yapma şansı olmadığına vurgu yaptı.

13-009.jpg

BODTO Kurumsal Yönetim Sisteminde Öncü

Konuşmaların ardından Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder tarafından Odanın Kurumsal Yönetim Sistemi, Stratejik Plan Çalışmaları konularında meclis ve komite üyelerini bilgilendirici bir sunum gerçekleştirildi. Odanın bağlı olduğu 5174 sayılı TOBB kanuna değinen Önder, Ticaret Bakanlığı’na bağlı olarak birçok konuda üye hizmeti verdiklerini ve bunu hukuksal bir çerçevede gerçekleştirdiklerinin bilgisini verdi. Odanın elde ettiği başarılara da işaret eden Önder bu başarının ardında yürüttükleri sistemsel yapılanma vizyoner yöneticiler ve kalifiye çalışanlar olduğunun altını çizdi. Sunumun ardından 2023-2028 Stratejik Planı için meclis ve komite üyeleri ile SWOT analizi çalışması yapıldı.

34-005.jpg

BODTO Meslek Komiteleri Bodrum İş Dünyasının Sorunlarına Çözüm Arıyor

Toplantıda 10 meslek komitesinden temsilciler yeni dönem projeleri ve yönetime sundukları konular  hakkında bilgi paylaştı. Komite başkanları toplantıda söz olarak şu başlıklara değindi: Habersiz beton dökümlerinde inşaat mühürlenmesi sorunun çözümü için Odanın yönettiği başarılı lobicilik, moloz artıklarının döküm yeri sorunu, üye bilgilerinin güncellenmesi, sosyal medya, dijitalleşme, Leleg Yolu, Bodrum’un fotoğraf arşivi problemi, KVKK sorunu ve getireceği yükümlülükler, Bodrum’daki vasıfsız etkinliklerin fazlalığı sorunu ve çözümler, yetişmiş personel sorununa karşın yapılabilecek eğitimler, yüksek potansiyeli olan yat imalat sektörünün canlandırılması, çalışanların lojman problemi.

Meclis Üyesi/Hesapları İnceleme Kurulu Başkanı Toros Demirdöven tarafından Ekim ayı geçici mizanı ve gelir-gider bütçesi sunulurken, Dış Ticaret Ar-Ge Proje memuru Saadet Kablı meclis ve komite üyelerine bölge iştirakları hakkında bilgi verdi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 20.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.