BODTO’DAN TURİZME YENİ BİR ADIM DAHA; BODRUM AGRO-TURİZMİ PROJESİ

Bodrum turizm envanterinde, çeşitliliği artırma ve sezonu uzatma gayretleri içinde olan Bodrum Ticaret Odası, önceki yıllarda “Bodrum Leleg Yürüyüş” rotası ile Bodrum’a bir turizm ürünü kazandırmıştı.

Bodrum’un doğasını ve tarihini tanıtan bu macera yolu, Türkiye’de ve tüm dünyada beğeni ile karşılandı. Pandemi ile beraber doğaya akın eden turist kitlesinden, Bodrum hak ettiği değeri almaya başladı.

Bodrum Leleg Yolunun başarısından ilham alan ve bölgesel turizm gelişmelerinin ekonomik getirilerinin artırılması amacıyla bütüncül bakış açısıyla Odamız, sektör paydaşları ve Oda başkanları ile bir araya gelerek, Bodrum Agro & Gastro yolunu oluşturmaya başladı.

53-001.jpg

İlk olarak 08 Mart 2022 tarihinde BODTO liderliğinde başlatılan çalışmalara destek ve katkı veren Bodrum Odaları ile 10 Eylül 2022 Cumartesi günü bu yeni proje inceleme gezisi gerçekleştirildi.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Ensaf Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, IMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, TÜRSAB Bodrum BTK Başkanı Yüksel Aslan, TÜRSAB Alternatif Turizm İhtisas Komisyon Başkanı Mustafa Demir, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan bir dizi ziyaretlerde bulundu.

54-001.jpg

Bodrum Agro-Turizm rotası projesi çerçevesinde Yalıçiftlik-Mumcular bölgesinde agro-turizm faaliyeti yapan Bekiroğlu Zeytinyağı, Etrim Halı, Garaova Tarım Park, Garaova Şarapçılık, Barbaros Farm ve Mor Salkım yetkilileri ile yapılan tanıtım turunda, işletmelerle görüşülerek çok yönlü bir inceleme yapıldı.

55-003.jpg

Yapılan inceleme ziyaretlerinde işletmeler bu konuda yürütülecek çalışmaların içerisinde bulunmaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, projede yer almak istediklerini ve katkı sağlayacaklarını söylediler.

56.jpg

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Bodrum Agro-Turizm Rotası” projesi kapsamında yaptığı açıklamada “Yerel mutfakların, coğrafi işaretlerin, sürdürülebilir turizmin ön plana çıktığı son yıllarda; Bodrum, Bodrum Ticaret Odası sayesinde yarışta yerini almış olacak ve farklı bir turizm anlayışı ile yenilikçi, sürdürülebilir ve aslına yaraşır özgün bir Bodrum deneyimi olarak Bodrum Agro-Turizm rotası projesi ile “ne kadar yerel isek o kadar evrenseliz” vizyonu ile yola çıkan BODTO, YEREL DEĞERLERİN KORUNARAK turizme kazandırılması gayreti içerisinde, bu büyük projeye başlamış bulunmaktadır. Geçmişten gelen öğrenimlerimizle turizmin gelişim yönlerini bir araya getirdiğimizde bu projenin bölgemizin 12 ay turizmine katkısı büyük olacaktır. Bisiklet-yürüyüş yolları ve karayolu gibi seçeneklerle de Bodrum Agro-Turizm rotasını farklı bir konuma yükseltecektir. Önümüzdeki günlerde projenin uygulamalarını hayata geçirerek, hem yeni girişimlerimizin doğmasını sağlayacak hem de var olan işletmelerin daha markalaşmasını ve kalitesini artırarak bölgemiz ekonomisinin güçlenmesine destek vereceğiz. Bu projeyi BODTO başta olmak üzere tüm Bodrum kurum ve kuruluşları önemsemektedir. Özellikle TÜRSAB Bodrum’un değerli katkıları ve desteği ile projenin sonuçlarının daha büyük kitlelere ulaşması sağlanacaktır. Bu projede yer almak isteyen işletmelerimizin ve kurumlarımızın Odamız ile iletişime geçmelerini rica ediyoruz. ” diyerek projenin gelecek dönem çalışmalarını özetledi.

57.jpg

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 26.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.