BODRUM BELEDİYE BAŞKANI BODTO MECLİS TOPLANTISINDA KONUŞTU

Bodrum Ticaret Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı İlhan Ersan yönetiminde gerçekleşti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın davetli olarak katıldığı toplantıda Bodrum’un çok çeşitli sorunları gündeme alındı. BODTO Meclis Üyeleri kendi sektörleriyle ilgili çözüm önerilerini Belediye Başkanı Aras’a sunarken Bodrum’daki ilgili kurumların ve STK’ların ortaklığıyla bir kooperatif kurulması konusunda fikir birliğine varıldı.

4-010.jpg

“Sorunlar olacaktır bu makamlar da bu sorunlarla mücadele için var.”

Başkan Aras konuşmasında davetlerinden ötürü BODTO yönetimine teşekkür ederken Odanın Bodrum’u ulusal ve uluslararası platformlarda başarıyla temsil ettiğinin altını çizdi. Başkan Aras su, yol, arıtma, elektrik gibi altyapı sorunlarının yanı sıra hanutçuluk, hazine arazilerinin özelleştirilmesi, çalışanların yüksek kira bedellerini karşılamada zorlanması gibi birçok soruna da parmak bastı. Aras, karşılaşılan bu sorunlara Bodrum Belediyesi’nin yetkileri dahilinde çözüm üretmeye çalıştıklarına değinirken, hizmet sağlayıcı çok çeşitli kurum ve firmalarla her zaman iletişim halinde olduklarına ancak sürecin çok yavaş işlediğine ve mevcut personel sayısı nedeniyle aksamalar yaşandığına dikkat çekti.

Bodrum Belediye Başkanı ve BODTO Meclis üyeleri ile yapılan istişare sonucunda; ortak bir kooperatif kurularak lojman yapılması ve özel sektör çalışanlarının konaklama sorununun çözülebileceği konusunda fikir birliğine varıldı. Bu konuda görüşmelerin devam edeceği belirtildi.

2-014.jpg

Temmuz ayı faaliyetleri

Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon tarafından Temmuz ayı faaliyetleri sunuldu. Başkan Kocadon bu ay içerisinde Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Utku Meral’in kendilerine veda ziyaretinde bulunduğunu belirtti. Bu göreve atanan Binbaşı Koray Kemiksiz’in de ziyarette yer aldığını belirten Başkan Kocadon deniz turizminde güvenlik konusunun çok önemli olduğunun altını çizdi.

“Yine bu ay içerisinde Muğla Odaları ve Borsası katılımıyla Muğla  İl  Emniyet Müdürlüğü ile ortak bir toplantı gerçekleştirerek  Muğla ili ve ilçeleri güvenlik sorunlarını gündeme aldık.” diyen BODTO Başkanı, Temmuz sayısında Bodrum’u ele alan Türkiye’de İş Dünyası dergisinin söz konusu sayısının tanıtım toplantısını BODTO ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini ve etkinliğe Bodrum’a ekonomi, kültür-sanat ve eğitim alanında değer katan çok sayıda iş insanının katıldığını belirtti.

Başkan Kocadon konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Temmuz ayında kurum temsilcilerinin ve değerli üyelerimizin Odamıza ziyaretleri ve bizim üyelerimize ziyaretlerimiz sürdü. Anadolu Bank Genel Müdürü bizleri ziyaret ederken kendisi ile ülkemizin genel ekonomik durumunu değerlendirip öngörülerini aldık. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Bodrum temsilcileri ile ise değişen turizm anlayışı üzerine değerlendirmeler yaptık; özellikle villa turizmi konusunda görüştük. Ayrıca Meclis Başkanımız İlhan Ersan ile birlikte 26 Temmuz’da Karia Su firmasının kurucu sahibi Fevzi Acun’u yönetim binasında ziyaret ettik. Kendisinden çalışmaları hakkında bilgi alarak, girişimciliği ve hijyen konusunda örnek teşkil eden tesisinden ötürü kendisini tebrik ettik. Yine bu ay Bodrum Belediyesi, Avrupa Birliği İklim Değişikliği Uyum ve Toplumsal Değişimi Misyon Sözleşmesi toplantısına Başkan Yardımcımız İbrahim Akkaya katıldı. Yeşil mutabakat ve ilgili konularda çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca 19.07.2022 tarihinde Bodrum Fenerbahçeliler Derneği’nin kutlama yemeğine katıldık misafirperverliği için Fenerbahçeli Meclis Üyemiz Gürkan Topan’a teşekkür ederim.”

3-009.jpg

Haziran ayı geçici mizanı Meclis Üyesi Toros Demirdöven tarafından sunulurken Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya’nın yeşil mutabakat ve iklim değişikliği konusunda meclise bilgi vermesi ile toplantı sonlandı.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 19.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.