BODRUM’A DEĞER KATANLAR TÜRKİYE’DE İŞ DÜNYASINDA BULUŞTU

Temmuz sayısında “Bodrum”u ele alan Türkiye’de İş Dünyası dergisi, söz konusu sayının tanıtım toplantısı Bodrum Ticaret Odası’nda Başkan Mahmut Serdar Kocadon’un ev sahipliğinde gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu etkinliğe Bodrum’a ekonomi, kültür-sanat ve eğitim alanında değer katan çok sayıda iş insanı katıldı.

Bodrum, günümüze kadar korunmuş tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle vazgeçilmez bir turizm merkezi olmasının yanında her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Bodrum’un saymakla bitmeyen ve ülke ekonomisine katkı veren nice artıları söz konusu…  Türkiye’de İş Dünyası dergisi de ülkeye bu denli katkı sağlayan Bodrum’a özel bir çalışma yaparak “Bodrum’a Değer Katanlar”ı okuyucularıyla buluşturdu. Bodrum Ticaret Odası’ndan Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ne, gayrimenkul alanında faaliyet gösteren AB Grup ve KLT Yapı ile Bodrum’un lezzetine lezzet katan Sait Restaurant ve bu yıl 34’üncü kez düzenlenecek olan American Hospital The Bodrum Cup’ın mimarlarına kadar daha birçok sima bu çalışmada yer aldı.

17-005.jpg

Söz konusu çalışmanın buluşması ise Bodrum Ticaret Odası iş birliğinde düzenlendi. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahid Ören, İhlas Medya Grubu Başkanı Aslıhan Ören ve alanında başarılı işlere imza atan çok sayıda iş insanı katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Türkiye’de İş Dünyası dergisi Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak yaptı. Derginin her sayısında işledikleri konularla ilgili lansman düzenlediklerini ifade eden Toprak, “Bodrum ülkemize turizm anlamında büyük katkı sağlayan bir şehir. Hazır siz değerli konuklarımız da Bodrumdayken hep birlikte güzel bir etkinliğe imza atalık istedik. Bodrum Ticaret Odası Başkanımız Mahmut Serdar Kocadon’a bu güzel etkinliğe ev sahipliği yaptığı için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Ekonomi ile ilgili bir toplantı yapılacaksa bu Bodrum Ticaret Odasıyla birlikte olur dedik. Hafta sonunu ayırıp bize destek olmak için gelen herkese öncelikle çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

15-008.jpg

Başkan Kocadon turizm ve ticareti yorumladı

Türkiye’de İş Dünyası dergisinin 9’uncu sayı lansmanına ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu aktaran Mahmut Serdar Kocadon, “Bodrum Ticaret Odası (BODTO) olarak 1977 yılında 5174 sayılı TOBB Kanunu kapsamında kurulmuş bir odayız. Bodrum bir turizm kenti. Pandemi öncesinde her yıl 2 milyonu bulan yerli-yabancı ziyaretçileri ile ülkemize önemli turizm geliri sağlıyoruz. Turizm kendi içinde de bir ekonomi yaratmaktadır. Şöyle ki, turizmin büyümesiyle bölgemizde 58 sektörün arz-talep piyasası olmuş ve ekonomik katkıları tüm Bodrum’a olumlu etkiler sunmaktadır. Bu 58 sektörün turizm pastasından aldığı pay ile Bodrum, Muğla ilinin vergi gelirlerinin yüzde 40’ını tek başına karşılamaktadır. Özellikle altını çizmemiz gerekir ki, gerek denizyolu gerek hava ve kara yolu imkanlarıyla kolay ulaşılabilir konumda olan Bodrum’da turizmin gelişimi ile geçmiş dönemlerdeki tarımdan geçimini sağlayan bölgemiz tarımsal üretimini azaltmıştır. Bodrum evet, potansiyeli yüksek bir kent, ancak bölgenin kapasitesinin üzerinde açılacak işletmeler nedeniyle işyeri enflasyonu sorunuyla karşı karşıyayız. Bu sebeple yeni açılacak işletmelerimizin birbirine benzer hizmet vermemesini, daha farklı seçenekleri sunabilecek ve kurumsallaşmaya yatkın, Bodrum markasına ve özgünlüğüne uyacak girişimler olmasını önermekteyiz” şeklinde konuştu.

Bodrum’u 1982 yılında keşfettiğini söyleyen Sianji Group Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, “Bodrum’un bir yarımada olması, Beyaz evler ve taş evler dışında bir yapıya izin verilmemesi, Oksijeninin yüksek nem oranının düşük olması ve mavi yolculuğun başlangıç noktası olması gibi başlıca nedenlerle çok değerli bir şehir olduğunu görerek ilk yatırımımızı Kadıkalesi bölgesinde yapmıştık. Bodrum’da gidecek daha çok yolumuz var. İş insanlarının ve basının desteği ile Bodrum inşallah ait olduğu yere gelecek. Biz Bodrum’da 12 ay turizm başlatan ilk Resort’uz ve sağlık yapıyoruz aynı zamanda Bodrum’a termal oteli getiren ilk oteliz” diye konuştu.

16-007.jpg

Buluşma sonunda Bodrum’da ekonomiye, kentlere, kültür-sanata, sosyal yaşama ve lojistik sektörüne verilen değer ve katkılarından dolayı sektörün önde gelen iş insanlarına teşekkür plaketi verildi.

• BODRUM TİCARET ODASI BAŞKANI MAHMUT SERDAR KOCADON

• MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ BAŞKANI BURAK YAKIN

• AKFEN HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI HAMDİ AKIN

• KILIÇ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI İHSAN BOZAN

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.