UĞUR TERZİOĞLU’NU SAYGIYLA ANIYORUZ

Milas’ın yetiştirdiği uluslararası düzeyde en ünlü işadamlarından, Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi (ATBD Council) Kurucusu ve Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu hayatını kaybetti.

20 Ekim 1933’te Milas’ta doğan Uğur Terzioğlu, ilk olarak aile şirketi Terzizade Fabrikaları Yönetim Kurulu’nda iş hayatına atıldı. Daha sonra İtalya’ya giden Terzioğlu, orada Filmcentre adlı şirketi kurdu. Bolu Tüneli’ni inşa eden İtalyan Astaldi S.P.A’ın Genel Koordinatörlüğü görevini üstlenen Terzioğlu, Taba Amcham Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüttü. Kanada Ticaret Odası (Yönetim Kurulu Üyesi), TESEV (Kurucu Üye), Ankara Trafik Vakfı (Kurucu Üye), İtalyan Ticaret Odası (Üye), Darüşşafaka Yüksek Danışma Kurulu üyesi, Democracy Council of California Türkiye Temsilcisi, Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi olan Terzioğlu, özellikle Türk Amerikan ilişkilerinin geliştirilmesinde büyük rol oynadı. İngilizce ve İtalyanca bilen Uğur Terzioğlu, birçok ödülün de sahibiydi. Fransız Cumhurbaşkanlığı Şövalyelik Nişanı, MPEA (US) Certificate Of Merit Ödülü, İtalyan Cumhurbaşkanlığı Şövalyelik Nişanı bunlardan ilk akla gelenler olarak yer alıyor.

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu yayınladığı taziye mesajında, Terzioğlu’nun bölgede yetişen ve uluslararası çapta birçok başarıya imza atmış çok değerli iş insanı olduğunu belirterek kendisine Allahtan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diledi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.