TÜRK MUTFAĞI HAFTASI BAŞLADI

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası sebebiyle Bodrum’da düzenlenen etkinlikler yöresel yemeklerin ikramı ile İskele Meydanında gerçekleşti. Kutlamalara Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkan Vekili Tamer Mandalinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Şef Özlem Mekik'in sunduğu kutlamalarda Bodrum Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü folklor ekibi, halkoyunları gösterisi sundu. Etkinliğe katılan vatandaşlara lokum pilavı, keşkek, lokma ve mis çiçekli pelte ikram edildi. 

Etkinlikte konuşan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, gastronomi turizminin önemine vurgu yaparak şunları kaydetti: “Biliyorsunuz gastronomi turizmi yeni bir ivme kazandı. Özellikle salgın sürecinde insanlar dışarı çıkamayınca yediklerin lezzetlerin ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu anladılar. Klasik turizmin yanında alternatif turizmin en önemlilerinden biri gastronomi turizmi. İnsanlara yeni lezzetleri tadabilmek için kıtalar aşıyorlar, yeni memleketlere gidiyor, yeni insanlarla tanışıyorlar. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanım, Türk mutfağı açısından tüm Türkiye’de böyle bir start verdi. Bütün iller yarışıyor, herkes kendi mutfağının öne gelen lezzetlerini tanıtmaya, bu vesileyle bölgelere insanları çekmeye çalışıyorlar. Biz de Bodrum olarak turizmde önde olan ilçelerden bir tanesiyiz. Bu avantajımızı, gastronomimizdeki gücümüzle beraber daha da kuvvetlendirip gelen turistleri arttırmaya, daha iyi tanıtmaya gayret gösteriyoruz.”

Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde 25 Mayıs Çarşamba günü kortej yürüyüşü, halkoyunları gösterileri, şeflerin sunumları, söyleşiler ve yöresel halk müziği sanatçılarının konserinin gerçekleştirileceği bildirildi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.