BODRUM’UN TEMİZLİK KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Bodrum Ticaret Odası Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı İlhan Ersan başkanlığında yapıldı. Bodrum Belediyesi Çevre Temizlik İşleri Müdürü Engin Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Bodrum’un temizlik konusu gündeme alındı.

59-001.jpg

Sunumunda akıllı katı atık sistemini anlatan Doğan yıllık çöp miktarının 206.482 tonu bulduğunu belirtirken bu çöplerin %60’ını ambalaj atıklarının oluşturduğuna dikkat çekti. Doğan yeni nesil akıllı konteynırlar hakkında da meclis üyelerine bilgi verdi. “Vatandaşın atık yönetimine aktif katılımını sağlamak için Temiz Kent Takip Sistemi mobil platformunu kurduk. Bu sayede halkımız kendisine en yakın konuma çöpünü yönlendirebilecek.” diyen Müdür Doğan bahçe atıkları konusunda her mahalle için bir gün belirlendiğini belirtti.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon atıkların doğru ayrıştırılması için eğitim verilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekerek BODTO olarak bu konuda işbirliğine her zaman hazır olduklarının altını çizdi ve sunumundan ötürü Müdür Doğan’a teşekkürlerini sundu.

60.jpg

BODTO Başkanı Nisan ayı faaliyetlerine de değinirken Milletvekili Suat Özcan’ın Odayı ziyaret ederek üye sorunları hakkında bilgi aldığını belirtti ve şunları kaydetti: “Nisan ayı içerisinde Muğla Çalışma ve İş Kurumu Milas Hizmet Merkezi Müdürü Levent Karataş ile gerçekleşen görüşmede turizm sezonu hazırlıkları devam eden başta konaklama sektörü ve yeme-içme sektörünün kullandığı istihdam destekleri ve işbaşı eğitim programını değerlendirdik. Metro Türkiye Bodrum İşletme Müdürü Murat Seven ile görüşerek coğrafi işaretli Bodrum mandalinası ürünlerinin pazarlama yöntemlerini değerlendirip yerel ürünlerin Metro alışveriş marketlerinde yer almasına dair önerilerimizi aktardık. Ayrıca yine bu ay içerisinde MSKÜ Yaşam Boyu Öğrenme ve Araştırma Merkezi Müdürü. Doç. Dr. Uğur Doğan ile yaptığımız görüşmede ise Yaşam Boyu Öğrenme ve Araştırma Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi alırken ortak eğitim çalışmaları konusunda fikir alışverişinde bulunduk.”

2022 Mart ayı Mizanının tetkik ve müzakeresinin ardından Meslek Komitelerinden gelen talepler değerlendirilerek toplantı sonlandı.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 25.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.