BODRUM MANDALİNASI METRO MARKET’TE YER ALACAK

Metro Türkiye Bodrum İşletme Müdürü Murat Seven Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u 21 Nisan Perşembe günü makamında ziyaret etti. Görüşmede coğrafi işaretli Bodrum mandalinası ürünlerinin pazarlama yöntemleri değerlendirildi.

Murat Seven, Metro alışveriş marketlerinde Türkiye çapındaki coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı ve ihracatına verdikleri desteklerin önemine vurgu yaparken Bodrum mandalinası konusunda da çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise Bodrum’un perakende ticarette sepet başına harcama oranlarının en yüksek olduğu bölgelerin başında geldiğini belirtirken; bölgede üretilen yerel ürünlerin markalaşarak satış ve pazarlama faaliyetlerine katkı verilmesini beklediklerini söyledi. Başkan Kocadon, “Elimizde kaybetmememiz gereken çok değerli bir ürünümüz var. Bu değeri korumak için yürütülen çalışmalarımızın sonucunda bugün yaklaşık 25 üreticimiz Bodrum mandalinasından çok çeşitli ürünler geliştiriyor. Metro Bodrum ile işbirliği içerisinde Bodrum’da mandalinadan ürün sağlayan işletmelerimizle bir araya gelerek hem imalatçılarımızın ürünlerini geliştirmeyi, hem de mandalinamızın değerini arttırmayı hedefliyoruz.” diyerek konuya duyarlı yaklaşımından ötürü Metro Türkiye Bodrum İşletme Müdürü Murat Seven’e teşekkür etti.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 26.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.