BODTO MECLİSİ YOĞUN BİR GÜNDEMLE TOPLANDI

Bodrum Ticaret Odası Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı İlhan Ersan yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda 2021 yılı çalışma raporu sunulurken, üye sorunları Meslek Komite Başkanları ile birlikte gündeme alınarak çeşitli çözüm önerileri gündeme getirildi.

80.jpg

Açılış konuşmasını yapan İlhan Ersan,  2021 yılında Oda çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğine vurgu yaparken, “Yıl boyu ortak çalışma bilincine sahip çıkararak üreten Meclisimize, Komitelerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ederim. 2022 yılında da üretmeye ve gücümüzün farkında olarak çalışmaya devam edeceğiz. ” şeklinde konuştu.

91.jpg

Ocak ayı faaliyetleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon tarafından sunuldu. Bu ay içerisinde Oda otoparkında elektrikli şarj ünitesini tüm üyelerin kullanımına açtıklarını belirten BODTO Başkanı, küresel ısınma ve etkilerine karşı kurumsal önlemler geliştirmeye devam edileceğini açıkladı. Kurumsal ziyaretler hakkında da bilgi veren Kocadon şunları kaydetti: “11 Ocak tarihinde Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında Muğla Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 2021 Değerlendirme, 2022 Planlama Toplantısına katıldık Ayrıca yarın gerçekleştireceğimiz ziyaret ile Sayın Bodrum Kaymakamımıza Bodrum’da alternatif turizmde Leleg Yolu projemizdeki son gelişmeler hakkında da bilgiler aktarmayı planlıyoruz.”. Ocak ayı içerisinde BODTO’nun uluslararası çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Kocadon, Hindistan ve Rusya ile yakın temasların sürdüğünü açıkladı. 9-12 Şubat 2022 tarihleri arasında TÜYAP Fuar & Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan EMITT 25. Doğu Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Turizm ve Seyahat  Fuarına da katılacaklarını belirten Başkan Kocadon, Bodrum Belediyesi ile işbirliği halinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. BODTO Başkanı, “Fuar katılımımızda bu yılki sloganımız ‘Koruyarak Daha Güçlüyüz’ diyerek bu doğrultuda Bodrum’un geçmiş birikimini koruyarak geleceğe ulaşması gerektiğine vurgu yaptı. Bodrum standının tüm üyelere açık olduğuna işaret eden Kocadon, üyelerin iş toplantıları için ortam sunmayı amaçladıklarını hatırlattı.

79.jpg

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya toplantıda 2021 Yılı Çalışma Raporunu özetleyen bir sunum gerçekleştirdi. 2021 yılı birim istatistiklerini açıklayan Akkaya gerçekleştirilen üye hizmetleri hakkında da bilgi verdi. Akkaya, “BODTO, AB Yeşil Mutabakat kavramını Bodrum da farkındalık yaratmak amacıyla Mavi dergide konuyu gündeme getiren ilk kurumdur. Ayrıca Odamız, elektrikli araçların şarjı ve güneş enerjisiyle çalışan aydınlatma direklerini yaptırarak farkındalık yaratmaya da «sürdürülebilirlik politikası» ve 2018-2023 Stratejik Planı çerçevesinde devam ediyor.” dedi.

2021 Aralık ayı Geçici Mizan, 2021 Yılı Bilançosu, 2021 Yılı Gelir Tablosunun tetkik ve müzakeresi Meclis Üyesi Toros Demirdöven tarafından sunuldu.

Meclis toplantısına katılan BODTO Meslek Komite Başkanları ile ekonomik gelişmelerin sektörlere etkisi ve turizm dönemi beklentileri hakkında istişare edildi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 24.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.