BODTO ÜYELERİ ELEKTİRİKLİ ARAÇLARINI ÜCRETSİZ ŞARJ EDEBİLECEK

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon,  üye otoparkına yerleştirilen elektrikli araç şarj ünitesini BODTO Üyelerinin kullanımına açtıklarını duyurdu. “Otoparkımızın girişinde yer alan 2 araçlık şarj ünitemiz ile Bodrum’da yaygınlaşmasını umduğumuz elektrikli araçların dolumunu gerçekleştirebiliyoruz. Ayrıca otoparkımızın aydınlatmasında da güneş enerjisinden faydalanıyoruz. Amacımız üyelerimize örnek olmak ve son yıllarda etkilerini derinden hissettiğimiz küresel ısınmaya karşı karbon salınımını azaltmak ve enerji verimliliği sağlamak. Elektrikli araç kullanan üyelerimiz gelsinler Odamızın sağladığı bu avantajdan faydalansınlar.” diyen BODTO Başkanı tüketim alışkanlıklarını değiştirmek gerektiğine işaret etti.

Hem bireysel hem kurumsal önlemler almak gerekmekte

Başkan Kocadon, tüm ticari işletmeler ile birlikte döngüsel ekonomi modeline geçişin bir tercihten çok gereklilik haline geldiğinin altını çizerek şunları belirtti: “Artık Dünyamız insan kaynaklı etkilerin sonucunda kırmızı alarm veriyor, buna karşın hem bireysel hem kurumsal önlemler almak gerekmekte. Otoparkımıza koyduğumuz elektrikli şarj ünitesi ve güneş panelli aydınlatmalar bunun sadece küçük bir parçası. İleri dönemde BODTO binasını tümden yeşil bina haline getirmek ve bunun örneklerini tüm Bodrum’a yaymayı istiyoruz. Bu doğrultuda Bodrum Belediyesi başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla birlikte uyum içerisinde çalışmalara devam ediyoruz.”

47.jpg

BODTO otoparkında kurulumu gerçekleştiren Şarjon Firmasının Genel Müdürü Ömer Yavuz Göl ve Mert Marine Firmasının Genel Müdürü Ömer Derya Dinç, Bodrum Ticaret Odası’nın elektirikli şarj ünitesi kurarak bölgede öncü bir kurum olduğuna dikkat çekerken bazı teknik bilgiler verdi. “Kurulumu yapılan AC elektrikli araç şarj cihazımız ile aynı anda 2 araç şarj edebiliyor. Maksimum 22kW x 2 Soketlik güç aktarımı ile örnek olarak Renault Zoe marka bir elektrikli araç %10- %80 batarya dolumu 100 dakika yapılabiliyor.

Bodrum Ticaret Odası 2022 yılı için belirlediği hedefler kapsamında çevresel duyarlılık konularına dikkat çekmeye devam edeceklerini açıklarken kullanıma açılan elektrikli şarj ünitesinin tüm Bodrum Ticaret Odası üyelerine hayırlı uğurlu olmasını diledi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.