CINEMARINE SİNEMALARINA DUBAI’DEN ÖDÜL

Bodrum Cinemarine Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, Dubai’de düzenlenen META Cinema Forum’dan ödülle döndü. Afrika ve Ortadoğu bölgesindeki 67 ülkenin sinema sektörünün bir araya geldiği Forum’da Cinemarine geliştirdiği etkinlikler ve pandemi dönemindeki çalışmaları nedeniyle prestij ödülüne layık görüldü. Pandemi döneminde dahi yılmadan, Bodrum ve ülke aşkı ile çok çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Sezgin, umut etmekten ve hedefler koymaktan asla vazgeçmediğini belirtirken, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Oda üyesi olan Sezgin’i Bodrum’a kattığı değer ve uluslararası çapta gösterdiği başarı için tebrik etti.

34.jpg

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Cenk Sezgin’i aldığı ödül nedeniyle tebrik ederek, Oda üyelerinin başarıları karşısında çok heyecanlandıklarını ve mutlu olduklarını belirtti. Kocadon, “Üyelerimizin geleceğe umutla bakmaları, kendilerine ve markalarına inanmaları bizler için çok önemli. Bu olmadan heves dolayısıyla da gelişim de olmuyor. Pandemi gibi birçok olumsuzlukla çevrelenmiş durumdayız ancak asla yalnız değiliz. Bodrum Ticaret Odası bu anlamda bir çatı kuruluşu olarak üyelerinin yanındadır.” dedi.

Bodrum’a Vefa Borcunu Başarılarıyla Ödüyor

Sezgin, Dubai META Cinema Forum’a Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği SİSAY’ın kurucusu olarak ulusal sinemanın başarılarını anlatmak üzere Türkiye adına davet edildiğini belirterek şunları kaydetti: “Türkiye yıllık sinema ekonomisi tüm bu ülkelerin toplamının üzerindedir. Bu nedenle Forum öncesinde Türk sineması konusunun sektörün farklı paydaşlarının katılımı ile bir panelde işlenmesi önerimi olumlu karşıladılar. Panel katılımcılarını da benim belirlememi istediler. Ben de oyuncu ve senarist Murat Cemcir, yapımcı Elif Dağdeviren ve Antrakt Dergisi editörü Deniz Yavuz’ u davet ettim. Bu arada katılımcılara dair yaptıkları araştırmada Murat Cemcir filmlerinin Ortadoğu genelindeki tüm sinemaların yıllık toplamından daha fazla seyirci topladığını fark etmeleri üzerine Cemcir’e en başarılı çıkış yapan oyuncu ödülünü verdiler. Cinemarine ile ilgili yaptıkları ön araştırmada da pandemi döneminde ve öncesinde gerçekleştirdiğimiz açık hava sinema etkinlikleri, uluslararası film etkinlikleri, üye olduğum uluslararası sinema birlik ve federasyonları ile yıllardır gerçekleştirdiğimiz sinema festivalleri nedeni ile mesleği geliştirme konusundaki çabalarımız ve pandemi döneminde bu girişimlere ara vermeden devam etmemiz sebebi ile Cinemarine olarak bize de ödül vermeye karar verdiklerini bildirdiler. Ülkemin sinema sektöründeki başarılı yükselişini anlatmak üzere bulunduğum Dubai den bir de prestijli ödülle dönmüş oldum.”

35-001.jpg

“Bu ödül sinema alanındaki soluk soluğa mücadelemizde bizim için büyük bir mutluluk vesilesi oldu. Ama en çok da bunca meslektaşım dururken, Cinemarine ailesi olarak 54.000 (1994) nüfuslu Bodrum’da doğarak bu noktaya gelmiş olmak, çok sevdiğim ve bizi bağrına bastığı için ödemeye ömrümün yetmeyeceğine inandığım Bodrum’a olan borcum açısından benim için bir gurur vesilesidir.” diyen Sezgin, Azmakbaşı’nda 92 kişilik bir salon olarak çıktıkları yolda büyüyerek 10 ilde ve yurt dışında şubeleri olan bir sinema zincirine dönüşmekle kalmayıp mesleğin ulusal çapta standartlarını yükseltmek için dernek kurulması yanında festivaller ve pek çok sinema etkinliğine imza attıklarına dikkat çekti. Bu tür çabayı veren yegâne sinema işletmesi olduklarına işaret eden Cenk Sezgin, “Bakanlıklarımızın takdiri ve destekleri ile pek çok projemize hayata geçirebildik.  Dört yıldır düzenlediğimiz 1 Milyon Öğrenci Sinema ile Buluşuyor Kampanyası, 5 yıldır devam eden CineBodrum Sektör Zirvesi, Balkanlar-Türki Cumhuriyetler, Afrika ve Ortadoğu’yu kapsayan ECM Summit Istanbul (Gelişmekte Olan Ülkeler Zirvesi) gibi pek çok sektörel projeyi hayata geçirdik.” dedi. Pandemi döneminde bile yılmadan çalışmaya devam ettiklerini ve yerel markalara da destek olduklarını belirten Sezgin, “Pandemi sebebi ile en ağır şartlara maruz kalan işletmelerin önündedir sanırım sinemalar.  Bodrum da bu dönemde de durmadığımız gibi bundan sonra da üretmeye devam edeceğiz. Bodrum da çekilecek sinema filmlerinde yapımcılık planlarımız var. İki kıtada aynı anda gerçekleşen tek sinema festivali olan Bodrum Kos Türk Filmleri Haftası etkinliğimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Sektör temsilcilerini bir araya getiren CineBodrum zirvemizi her yıl yapmaya devam edeceğiz. Yıllardır büfelerimizde Bodrum markalı ve Bodrum üretimi ürünler için stantlar oluşturarak tüm ülkede Bodrum Mandalina gazozu, sabunu, çerezi ve lokumunu satarak yerel üretime destek vermeyi de hedefliyoruz. İnşallah bu seneden sonra bu hedeflere ulaşmış oluruz.” şeklinde konuştu.

36.jpg

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 19.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.