BODRUM PROTOKOLÜ BODTO GELENEKSEL YILBAŞI YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Bodrum Ticaret Odası 16 yıldır sürdürdüğü Geleneksel Yılbaşı yemeğini Bodrum protokol üyelerinin, organ üyelerinin ve çalışanların katılımı ile 24-25 Aralık tarihlerinde pandemi kuralları çerçevesinde Bodrum’da gerçekleştirdi. 2020 yılında covid-19 salgını nedeniyle gerçekleşemeyen yılbaşı yemeği bu yıl birlik beraberlik mesajları içerisinde yapıldı.

24 Aralık Cuma günü gerçekleşen yemeğe Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Organ Üyeleri, Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, İMEAK Deniz Ticaret Odası  Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz,  Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu ve meclis üyeleri katıldı.

33-004.jpg

Gecenin açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon “Geleneksel Yılbaşı Yemeğimize katılan başta Bodrum Kaymakamımız Sayın Bilgehan Bayar olmak üzere tüm paydaşlarımıza, komite üyelerimize teşekkür ederim, şeref verdiniz.” diyerek 2 yıldır korona virüs ile mücadele vermenin herkesi yıprattığına vurgu yaparak bu durumun hem sağlığı hem de ekonomiyi derinden etkilediğini belirtti. Aşı yaptırmanın önemine dikkat çeken Kocadon, “Umuyorum ki bu süreci en az hasarla atlatarak tekrar eski mutlu neşeli kalabalık günlerimize döneriz. Aşılarımızı yaptırıp, kurallara uyalım lütfen. Yeni yılın sağlık huzur ve mutlulukla geçmesini diliyorum.” dedi. Kocadon son iki yıldır özellikle pandemi sürecinde, ekonomik krizde ciddi Bodrum’a ciddi bir esnaf göçü olduğunu belirtirken “Atına hücum gibi bir esnaf hücumu var Bodrum’a. Biz de bunu araştırmak için Muğla Üniversitesi ile birlikte bir araştırma yapıyoruz. 2019-2020-2021 yıllarında buraya gelen esnaflarla ilgili geliş amaçlarına yönelik bir araştırma yapıyoruz. Raporumuz hazır olunca ilgili tüm birimlerle bunu paylaşacağız. Ona göre yol haritamızı çizeceğiz. Çünkü Bodrum’da artık ticari pasta dilimleri çok küçülmeye başladı. “ dedi.

Meclis Başkanı İlhan Ersan ise BODTO’nun kurumsal gücüne vurgu yaparak “Gücümüzü biliyoruz, görevlerimizin bilincinde olarak, kalite anlayışı içerisinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.” dedi. 2020 yılının pandeminin etkileri ve ekonomik dalgalanmalar nedeniyle zorluklarla geçtiğine işaret eden Ersan, “ Bu krizlerle elbirliğiyle savaş vereceğiz. Türk iş insanı bu krizlere karşı biraz bağışıklık ve savunma mekanizması geliştirdi sanki. Her krize karşı bir çözüm buluyoruz ve kendimizi savunuyoruz. Ben bunun da üstesinden gelineceğini yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“Değişimi hep beraber yönetiyoruz.”

Belediye Başkanı Ahmet Aras tüm yatırımcıların gözünü Bodrum’a dikkat çektiğinin altını çizdiği konuşmasında şunları kaydetti: “Bodrum büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor.  Bizler de bu değişimi de hep beraber yönetiyoruz. Bodrum’da bu dönüşümden geri kalmamamız lazım. Çünkü dünyanın, Türkiye’nin gözü Bodrum’da. O yüzden Bodrum Ticaret Odamıza, meslek odalarımıza da çok büyük işler düşüyor. Bodrum’un bütün rantından sermayesinden nemalanmak istiyorlar. Sermaye bizim öz sermayemiz. Neyimiz? Doğamız, kültürümüz, insanımız, turizm potansiyelimiz. Yıllardır tırnaklarıyla kaza kaza gelmiş insanlarla beraberiz burada. Özellikle turizm ve deniz ticaretimiz hep Bodrum’la insanların tırnaklarıyla kazıyarak geldiği noktadayız. Bizim getirdiğimiz bu noktanın nemasını eğer başkaları götürüyorsa burada da bir oturup düşünmemiz gerekiyor. Bodrum’da hem bizden önceki nesil hem de sonraki gençlerimiz çok iyi yetiştiler. Bodrum’a ve geleceğine, ticaretine, ekonomisine, kültürüne her şeyine çok iyi sahip çıkıyorlar.”.

Geceye katılan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum ile alakalı herkesin ve her şeyin kendisini ilgilendirdiğinin altını çizdi. Bayar, “Pandemide insanlar daha butik yaşamaya başladılar. Bu nedenle de Bodrum’a daha fazla geldiler. Buradaki yaşam daha güzel olduğu için de kalmaya karar verdiler. Buraya geldiğimden bu yana onlarca insan beni arıyor, burada yeni bir işyeri açmak adına. Bu konuda Bodrum Ticaret Odasına çok iş düşüyor. Bunları iyi elemenize etmeli. Piyasayı çok iyi kontrol etmeli. Bodrumla alakalı herkes ve her şey beni ilgilendirir. Hiçbir şeye duyarsız kalamam. Ben ne kadar toplum içinde bulunursam konulara o kadar iyi hakim oluyoruz demektir. İnsan bilmediğini yönetemez. Bunu yaparken aklı ön plana koyacağız. “ dedi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 24.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.