MECLİS BAŞKANLARI BİR ARADA

TOBB'a bağlı Borsa ve Oda Meclis başkanları gerçekleştirilen istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıya MUTSO adına Meclis Başkanı H. Koray Özcan katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'ne bağlı 365 Borsa ve Oda Meclis Başkanları Demokrasi ve Özgürlükler Adasında bir araya geldi. 17-18 Ekim tarihlerinde TOBB başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirilen istişare toplantısına Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı H. Koray Özcan katılım sağladı. Borsaların ve Odaların üyelerinin sorunlarını dile getirmek, çözüm üretmek ve takipçisi olmak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda söz alan Meclis Başkanı H. Koray Özcan üyelere kullandırılacak kredi faiz oranının piyasa faiz oranlarının daha altında olması gerekliliği ile hammadde, elektrik ve akaryakıt zamlarının üyeler üzerindeki olumsuz etkilerinin en az seviyede tutulması amacıyla tedbirler alınması gerekliliğini ifade etti.

Başkan Özcan ayrıca, bankaların kredi kullandırma sırasında teminat olarak aldıkları gayrimenkullerin değer belirlenmesinde gerçek değerinden düşük değer gösterilmesinin önüne geçilmesi, işsizlik sigortasını amacı dışında kullanmak isteyen çalışanlara karşı işverenin haklarının korunması konusunda tedbirler alınmasını talep etti. MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan son olarak, Muğla'da meydana gelen orman yangınları sonrasında uygulanan ödeme erteleme ve süre uzatımları ile kısa çalışma ödeneğinin yılsonuna kadar sürdürülmesinin, ekonomik anlamda zor bir süreç içinde olan Oda ve borsa üyelerine önemli bir destek sağlayacağını ifade etti.

Toplantı kapsamında Meclis Başkanı Özcan medikal sektöründe yaşanan sorunlar, gıda fiyatlarındaki artışlar ve AVM'lerin şehir dışında bulunması gerekliliklerine ilişkin bir rapor da sundu.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.