BODTO BİR TSE DENETİMİNİ DAHA BAŞARIYLA TAMAMLADI

30 Eylül Perşembe günü, Bodrum Ticaret Odası’nda TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme Gözetim tetkiki gerçekleşti. TSE Ankara Baş denetçisi Tuncay Çimen tarafından tamamlanan denetimde BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder ve Akreditasyon Sorumlusu Nermin Gönen ve Kalite Sistem Sorumlusu Saadet Kocaman’ın katılımı ile açılış toplantısı yapıldı.

Başkan Kocadon açılış toplantısında “Odamız Muğla ve Ege’de kalite belgesini 2006 yılında ilk alan Oda olarak geçen 15 yılda kalite yolculuğunu geliştirerek sürdürmektedir. Kurumsallaşmanın temellerini attığımız, 2021 yılına geldiğimizde ise sürdürülebilirlik politikasını öne çıkararak, planlı çalışmanın gereğini kurumumuza ve üyelerimize farkındalık yaratma çabamızla BODTO kalite faaliyetlerini her aşamada benimseyerek hizmet vermektedir.” diyerek BODTO’nun üstlendiği liderlik ve misyonu paylaştı.

Açılış toplantısının ardından TSE Denetçisi Tuncay Çimen tetkik planı doğrultusunda incelemelerde bulundu ve BODTO hizmet birimlerinden bilgi aldı. Tuncay Çimen gün sonunda denetimi tamamlayarak, BODTO yöneticilerini ve çalışanları kalite çalışmalarındaki özveri ve gayretlerinden ötürü tebrik ederek, “Bodrum Ticaret Odası örnek bir kurum olarak denetimi başarıyla tamamlamıştır.” dedi.

Covid-19 Güvenli Hizmet Belgemizi yeniledik

TSE denetiminin ardından, 1 Ekim Cuma günü, Covid-19 Pandemisi ile mücadelede kurumların ve işletmelerin güvenli hizmet sunumu ve şartları yerine getirip getirmediğinin incelendiği tetkik sonucu BODTO güvenli hizmet belgesini de yeniledi. TSE Denetçisi Tuncay Çimen’in gerçekleştirdiği denetimde BODTO’nun tüm önlemleri alarak hizmete devam ettiği bir kez daha görüldü.

Denetimler sonunda açıklamalarda bulunan BODTO Başkanı, TSE’ye ve BODTO yönetim kuruluna ve çalışanlara teşekkürlerini sunarken, belgelendirme denetimini başarıyla tamamladıkları için gururlu olduklarını söyleyerek bu belgelerin üye hizmetinde kalite artışını da tescil ettiğine işaret etti. Başkan Kocadon konuşmasının devamında şunları kaydetti:  “Odamız 2006 yılında ISO 9001:2000, 2009 yılında ISO 9001:2008 ve 2016 yılında ise ISO 9001:2015 KYS Belgesini ve 2020 yılında Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesini alan Muğla'daki ilk Oda olmuştu. Kalite belgeleri ülkemizde sunulan hizmeti geliştirmeye ve kurumsal işleyişi daha başarılı hale getirmeye yardım ediyor. Bugün 15. kalite denetimimizi ve ikinci Covid-19 denetimimizi başarıyla tamamlamanın mutluluğu içindeyiz. Kurum kültürümüzün bir parçası olan “Kalite”yi her zaman ön planda tutuyoruz. Kurumumuz tüm önlemleri alarak hem üyeler açısından hem de çalışanlar açısından güvenli hizmeti sunmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.