DENİZLERİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 31 Ağustos Salı günü, av sezonu açılışı sebebiyle Bodrum’da bir etkinlik düzenlendi. Torba Mahallesi’nde Balıkçı Barınağında düzenlenen etkinliğe Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Utku Meral, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç ile çok sayıda balıkçı katıldı.

Deniz dibi temizliği ile başlayan etkinlikte bölgeye, 30 bin yavru balık bırakıldı.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, bu etkinlik ile amaçlarının farkındalık yaratarak balıkçıların motivasyonlarını arttırmak olduğuna işaret ederken, “Bu sene yaklaşık 15 bin levrek yavrusunu ve yaklaşık 15 bin de çipura yavrusunu denizle buluşturarak buradan, balıkçı barınağımızdan sürdürülebilir avcılığı sağlamaya çalışıyoruz. Evet küresel iklim değişikliği var, çeşitli olumsuzluklar var, çevresel kirlilikler var. Ama gelecek kuşaklara bir borcumuz olduğunu düşünüyorum, çok önemli bir borç. Nedir o da? Temiz deniz, sürdürülebilir su ürünleri avcılığı ve güvenilir su ürünleri arzı. Bu anlamda denize balık bırakma çalışmalarımız 2021’de de devam edecek.” dedi.

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise Bodrum için denizleri korumanın çok önemli olduğuna vurgu yaptı ve şöyle dedi: “Deniz bizim en büyük kültürümüzdür.  Denizlerden geçimini sağlayan balıkçılarımız için bugün buradayız. Bilinçli avcılık çok önemli bu nedenle biyoçeşitliliğe zarar vermeden mevsiminde doğru yöntemlerle avlanalım.”

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 19.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.