BODTO MECLİSİ ODANIN 44. YILINI KUTLADI

Bodrum Ticaret Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı İlhan Ersan yönetiminde, 3 Haziran Perşembe günü gerçekleşti. Toplantıda 8. defa hayata geçirilen TOBB Nefes Kredisi detaylı olarak görüşülürken, Odanın 44. yılı anısına da bir kutlama pastası kesildi.

1145.jpg

Bodrum Ticaret Odası’nın 44. kuruluş yılını kutlayan Meclis üyeleri, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Meclis Başkanı İlhan Ersan “Bugüne kadar Odaya katkı veren herkesi şahsım ve kurumum adına tebrik ederim.” derken BODTO’nun Uluslararası Oda olma yolunda da önemli atılımlar yapmakta olduğuna dikkat çekti.

Mahmut Kocadon: “Yerel ve bölgesel kalkınmaya destek sağlayacağız.”

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise, Odanın 30 çalışanı ile 8.000’e yaklaşan üyeye kurumsal hizmet sunduğuna dair vurgu yaptığı konuşmasında şunlara dikkat çekti: “Bodrumlu tüccarların bir araya gelmesiyle 27 Mayıs 1977 tarihinde kurulan Bodrum Ticaret Odası (BODTO) bugünkü meclis toplantısında 44. kuruluş yılını kutluyor. Bu hepimiz için gurur verici. Bodrum Ticaret Odası çatısı altında Bodrum ekonomisine katkı veren tüm çalışanlarımıza geçmiş dönemlerde görev almış başta Meclis Başkanlarımız olmak üzere, Yönetim Kurulu Başkanlarımıza, Yönetim Kurullarımıza, Meclis Üyelerimize, Komite Üyelerimize, üye işletmelerimize teşekkür ederiz. Daha nice yıllar Bodrum Ticaret Odası, Bodrum ekonomisine ve üyelerine hizmet etmeye devam edecek, yerel ve bölgesel kalkınmaya destek sağlayacaktır.”

1146.jpg

-BODTO Üyeleri için çalışıyor

Toplantıda Odanın Mayıs ayı faaliyetleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon tarafından okundu. Başkan Kocadon TOBB 76.-77. Genel Kurulu’nun Covid-19 tedbirleri nedeniyle 28 Mayıs Cuma günü elektronik ortamda gerçekleştirildiğini belirterek BODTO Delegelerinin kurulan altyapı ile Meclis Salonunda toplantıya online katılarak oy verdiklerini belirtti. Mayıs ayı içerisinde pandemi kısıtlamaları nedeniyle üye işletmelerin yaşadığı sorunları ilgili yöneticilere aktardıklarını bildiren BODTO Başkanı şunları kaydetti: “2020 yılı Mart ayından günümüze küresel boyutta etkilerini hissettiğimiz korona virüsle mücadelemiz sürüyor. 2021 yılı turizm sezonunun başladığı bu günlerde, başta hizmet sektörümüz olmak üzere kapalı olması gereken işletmeler yanında, maddi zorluklar sebebiyle işlerine devam edemeyen üyelerimizin bu süreci atlatabilmesi için desteklenmeye ihtiyacı vardır, bu anlamda hazırladığımız 14 maddelik önerileri gerekli mecralara ilettik.”.  Başkan Kocadon Mayıs ayı içerisinde Sepaş Enerji ile de bir protokole imza attıklarını bildirerek bu anlaşma sonrasında BODTO üyelerinin elektriği indirimli almalarını sağlayarak ticari faaliyetlerine bir katkı yapmayı amaçladıklarını söyledi. “Yine Mayıs ayı içerisinde Bodrum’un Ortakent bölgesinde, 1 milyon 102 bin 306 metrekarelik alanın imara açılıp özelleştirme yoluyla satışının önünün açılmak istenmesine tepki göstermek amacıyla Bodrum Belediyesi tarafından organize edilen basın toplantısına katıldık.” diyen BODTO Başkanı Bodrum’daki yapılaşmamış alanların korunarak gelecek nesillere emanet edilmesi gerektiğini belirtti. “Hep altını çizdiğimiz gibi; Bodrum’u Bodrum yapan doğal güzellikleridir. Bu güzellikleri korumakta bizlerin birincil görevleri arasındadır.” diyen Kocadon, Meclis üyelerinden de bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

-Eğlence sektörü zor durumda

Toplantıda söz alan Meclis Üyesi Atilla Serttaş yeme-içme eğlence sektörünün pandemi kısıtlamaları nedeniyle karşılaştığı sorunları ve bu konuda yaptıkları lobi çalışmalarını aktardı. Serttaş “Yeme-içme ve Eğlence sektörü çok zor durumda, bu konuda ilgili kişilerden acilen destek bekliyoruz. 15 Haziran öncesinde açılmayı talep ediyoruz.” derken sektörün daha fazla dayanacak gücü kalmadığının altını çizdi.

Mali İdari İşler Birim Yöneticisi Nermin Gönen TOBB tarafından Oda ve Borsaların ve çeşitli bankaların desteği ile verilen Nefes Kredisi ve TBMM de kabul edilen yeni yapılandırma yasası hakkında Meclis üyelerini bilgilendirici bir sunum yaparken, Dış Ticaret Araştırma Eğitim Proje Birim çalışanı Saadet Kablı da Odanın önemli projelerinden olan Bodrum Leleg Yolu’nda yürütülen bakım/onarım çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Toplantı komite üyelerinden gelen önerilerin de gündeme alınarak değerlendirilmesi ile son buldu.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.