BODRUM LELEG YOLUNDA ÇEVRE DÜZENLEMELERİ

Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Doğa Sporları Kulübü Derneği (BODOSK) iş birliğinde, 185 kilometrelik Bodrum Leleg Yolu üzerinde bakım ve yenileme çalışmalarına başlandı.

2017 yılından bu yana aktif şekilde kullanılan Bodrum Ticaret Odası’nın Güney Ege Kalkınma Ajansı desteği ile hayata geçirdiği Bodrum Leleg Yolu yürüyüş yollarında tabelaların yenilenmesi, boyama, çevre temizliği yapılmasına başlandı.

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, “Yıllardır Bodrum’un doğa ve spor turizmine olan elverişliliği üzerinde durduk. Son 1 yılda pandemi de gördük ki, doğa ana bizi en sağlıklı şekilde kucaklıyor. 2013 yılında temellerini attığımız, 2017 yılında aktif olarak yürüyüşe kazandırılan Bodrum Leleg Yolu projemiz için geçen 4 yıl da bir çevre düzenlemesi çalışmasına başladık. 16 Nisan 2021 Cuma günü Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Doğa Sporları Kulübü ve Bodrum Belediyesi işbirliği ile çalışmalarımız hız kazandı. Yaklaşık 1ay içerisinde tüm güzergah üzerindeki çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bodrum Ticaret Odası olarak projeye bugüne kadar destek veren tüm paydaşlara teşekkür ederiz. ” diyerek bilgi verdi.

whatsapp-image-2021-04-20-at-13.36.57.jpeg

Bodrum Doğa Sporları Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Yusuf Taş, böyle bir katkıda bulundukları için çok mutlu olduklarını ifade ederken "Boyaların bazıları kaybolmuş, onların yenilemelerini yapacağız. Eksik olan yerleri yeniden boyayacağız. Kırılan ve hasar gören tabelaların yerlerini tespit ederek yenilenmesini sağlayacağız. Öncelikle Kale Dağı denen mevkiiden başladık, buranın tamamlanmasının ardından diğer bölgelere geçeceğiz" diye konuştu.

Bodrum Ticaret Odası öncülüğünde başlatılan Leleg Yolu çalışmalarına  TÜRSAB'ın da dahil olmasıyla  turizm çeşitliliği anlamında önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Bodrum'da, Lelegler’e ait 8 büyük yerleşim yeri olan Termera'dan Telmissos'a, Pedasa'dan Syangela'ya kadar kale kentlerini de içine alan yürüyüş rotasının turizme kazandırılacak olması hepimizi heyecanlandırıyor. Bodrum'un artık alternatif, sürdürülebilir turizme ihtiyacı var. Doğa turizmi de bunların başında geliyor. Çünkü Bodrum doğasıyla, tarihiyle, bitki örtüsü ve eşsiz aurasıyla eşsiz enstrümanlara sahip bir bölge. BODTO, BODOSK ve Belediye ekiplerimizce başlatılan çalışmalarla işbirliği içinde yapacağımız tanıtımlarla  Leleg Yolu yürüyüş rotası yerli yabancı birçok turisti bölgemize çekecektir." dedi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 26.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.