KİSSEBÜKÜ KAZILARINA DEVAM EDİLİYOR

Bodrum Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Utku Meral, Kissebükü (Anastasiapolis) Kazı Başkanı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hatice Özyurt Özcan 19 Nisan 2021 Pazartesi günü Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Meclis Üyesi Toros Demirdöven’i ziyaret etti.

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, kazı başkanından kazı alanı hakkında bilgiler alırken, Bölgemizin her taşında oldukça değerli tarihi miraslarımız var. Bunları gün yüzüne çıkarmak, korumak en temel görevlerimizdendir. Restorasyon ve konservasyon çalışmasının yürütüldüğü Kissebükü (Anastasiapolis) kazısında ihtiyaç duyulan her türlü desteğin vermeye hazır olduklarını söyledi.

İlçemiz sınırlarında yer alan, Mazı Köyüne bağlı Kissebükü koyunda 2019-2020 yıllarında Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi ile birlikte yürütülen kurtarma kazıları 2021 yılı itibari ile Doç. Dr. Hatice Özyurt Özcan başkanlığında oluşturulan bir ekiple yeniden canlanıyor. Yürütülecek kazı çalışmaları 12 ay sürecek olup; Türk Tarih Kurumu ve Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kazı alanında çalışmalar hızlanacaktır.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 25.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.