II. BODRUM DENİZ MÜZESİ ÇOCUK RESİM YARIŞMASI

Bodrum Deniz Müzesi tarafından çocuk resim yarışması düzenleniyor.

II. Bodrum Deniz Müzesi Çocuk Resim Yarışması'nın son başvuru tarihi 1 Haziran 2021 olarak güncellenmiştir.

Yarışma şartnamesine www.bodrumdenizmuzesi.org adresinden ulaşılabilirsiniz.

3 (üç) kategoride gerçekleşecek yarışmaya Bodrum Yarımadası genelinden İlkokul Öğrencileri / 3. ve 4. sınıflar ve Ortaokul Öğrencileri / 5. & 6. ve 7. & 8. sınıflar katılabiliyor.

Hediyeler:

???? 1.Kategori: Bisiklet, Sualtı Fotoğraf Makinesi, Sualtı Keşif Seti

???? 2.Kategori: Yelken Kursu, Bisiklet, Sualtı Fotoğraf Makinesi

???? 3.Kategori: Mavi Yolculuk, Dalış Kursu, Yelken Kursu

*Kazanan çocukların öğretmenlerine "Müze Hediye Seti"; tüm katılımcılara sertifika ve hediyeler verilecektir.

Yarışmanın Konusu: Yarışmanın konusu “Mavi Yolculuk”' la hedeflediğimiz, 1940’larda Cevat Şakir Kabaağaçlı, nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı ile Bodrum’da başlayan Mavi Yolculuk hareketinin önemini çocuklara öğretmek; yaşadıkları kentin bu değerini korumaları için bilinç oluşturmak

Sponsorlar: Bodrum Ticaret Odası, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Barbaros Yachting, Aşkın Diving ve Bodrum Spor Yelken Şubesi’ne başarı ödüllerinin sponsorlukları için ayrıca teşekkür ederiz.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü uyarınca hazırlanan “Müze ve Örenyerlerinde Covid-19 Kapsamında Alınması Gerekli Tedbirlere İlişkin Eylem Planı”na göre oluşturduğumuz “Bodrum Deniz Müzesi Pandemi Sonrası Normalleşme Eylem Planı” dahilinde müze programları güncellenmiştir. Ertelenen resim yarışmasının başvuru tarihi 1 Haziran 2021 olarak güncellenmiştir.

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM

Bodrum Deniz Müzesi

YARIŞMANIN ADI

2. Bodrum Deniz Müzesi Çocuk Yarışması

YARIŞMANIN KONUSU

Mavi Yolculuk

YARIŞMANIN AMACI

1940’larda Halikarnas Balıkçısı ile Bodrum’da başlayan Mavi Yolculuk hareketinin önemini çocuklara öğretmek; yaşadıkları kentin bu değerini korumaları için bilinç oluşturmak.

YARIŞMADA İZLENECEK YOL

Aile fertleri/ büyükler, çocukları Mavi Yolculuk’la ilgili araştırma yapmaya yönlendirmelidir.

Müze’de bulunan model tekne koleksiyonu ve Halikarnas Balıkçısı koleksiyonundan faydalanılabilir.

Mavi Yolculuk ile ilgili kitaplar taranabilir.

İnternet üzerinden araştırma yapılabilir.

Öğretmenlere danışılabilir.

KATILIM

Katılım 3 (üç) kategoride gerçekleşecektir.

Bodrum Yarımadası genelinde İlkokul Öğrencileri (3. ve 4. Sınıflar) ve  Ortaokul Öğrencileri (5. & 6. ve 7. & 8. Sınıflar)

YARIŞMA ŞARTLARI

Yarışma üç kategoride gerçekleşecektir. Başarı ödülleri seçici kurul tarafından resimleri ödül almaya hak kazanmış 9 öğrenciye verilecektir.

Her öğrenci tek resim ile yarışmaya katılabilir.

Yarışmaya katılmak için gerekli resim kağıdı ölçüsü 25 cm x 35 cm veya 35 cm x 50 cm’dir. Her türlü resim ve boya malzemesini kullanmak serbesttir.

Resimlerin arka yüzünün sağ alt köşesine, yarışmacı öğrencinin; adı, soyadı, sınıfı, okul ve okul/kişisel telefon numaraları ve resmin adı açık olarak yazılmalıdır. Bilgileri eksik olan öğrencilerin resimleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

Gelen resimlerin değerlendirilmesi sonucunda,  her kategoride 3’er asil ve 3’er yedek öğrenci seçilecektir.

Kazananlar, 8 Haziran 2021 tarihinde, Salı günü müze web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.

Ödül almaya hak kazanan öğrenciler, en geç 11 Haziran 2021 günü saat 17.00’ye kadar, 0252 316 33 10 numaralı telefondan Bodrum Deniz Müzesi yetkililerini bilgilendirmeli ve ayrıca bodrumdenizmuzesi@gmail.com e-mail adresine yazılı olarak bildirmelidir. Katılıma dair herhangi bir bildirim yapılmadığı takdirde o öğrencinin yerine yedek listeden başka bir öğrenci ödülü almaya hak kazanacaktır.

Ödül töreni 15 Haziran 2021 tarihinde saat 18.00’da başlayacaktır.

Bodrum Deniz Müzesi, etkinlik tarihini ve içeriğini değiştirme hakkına sahiptir.  Güncel pandemi kurallarına göre etkinlik iptal edilebilir ve /ya da düzenlemeler yapılabilir.

Yarışma ve sosyal etkinlikler sonucu ortaya çıkan katılımcı eserlerinin telif hakkı eser sahibine aittir. Eserlerin basın yayım ve paylaşımı eser sahibinin izni ile gerçekleştirilecektir.

Yarışmayı kazanan çocuklara, Şartname’nin “hediyeler” kısmında yazan hediyeler hediye edilecek ve tüm katılımcılara sertifika verilecektir.

SEÇİCİ KURUL

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Musa Köksal.

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Gör. Barış Yılmaz.

Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu.

BAŞARI ÖDÜLLERİ

BAŞARI ÖDÜLLERİ*

1.Kategori: Bisiklet, Sualtı Fotoğraf Makinesi, Sualtı Keşif Seti

2.Kategori: Yelken Kursu, Bisiklet, Sualtı Fotoğraf Makinesi

3.Kategori: Mavi Yolculuk, Dalış Kursu, Yelken Kursu

*Tüm katılımcılara sertifika ve hediyeler verilecektir.

MAVİ YOLCULUK

Aşağıdaki linklerde bulunan iki adet turdan biri seçilecektir. Hediye,  kazanan öğrenci ve ailesinden bir kişi olmak üzere toplam iki kişiyi kapsamaktadır.

Tur tarihleri Barbaros Yachting temsilcileri ile koordineli olarak kararlaştırılacaktır.

Kazanılan mavi yolculuk turu, Eylül15’ten sonraki tarihlerde 2021 yaz sezonu için geçerlidir.

YELKEN KURSU

Kurs süresi 10 gün olup, hafta içleri sabah 09.30 - 13.30 arasındadır. Kazanan öğrenciler Haziran ayından sonra açılacak kurs programlarına dahil olacaktır. Bodrumspor Yelken Şubesi yetkilileriyle uygun program kararlaştırılacaktır.

DALIŞ KURSU

Katılımcıların 14 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Kurs süresi 3 gündür. Eğitim sonunda katılımcıya uluslararası geçerliliği olan ilk seviye lisans verilecektir. Aşkın Diving dalış merkezi yetkilileriyle birlikte uygun program kararlaştırılacaktır.

SPONSORLAR

BODRUM TİCARET ODASI

BODRUM DENİZ TİCARET ODASI

BARBAROS YACHTING

AŞKIN DIVING

BODRUM SPOR YELKEN ŞUBESİ

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 25.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.