GUMBEL GROUP İLE GÜNEŞ ENERJİSİNE DİKKAT ÇEKTİK

Gumbel Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Herdem, Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Bölge Müdürü Barış Aygener ile birlikte 22 Mart Pazartesi günü BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u ziyaret etti. Başkan Kocadon’a şirketleri hakkında bilgi veren Gumbel Group Yöneticileri Bodrum’un potansiyeline dikkat çekerek ilerleyen zamanda faaliyetleri ile yarımadaya da hizmet vermek istediklerini açıkladılar.

BODTO Başkanı özellikle pandemi dönemiyle birlikte Bodrum’un şirketler için daha cazip hale gelmeye başladığına vurgu yaptı ve Bodrum Ticaret Odası olarak yeni açılan şirket portföylerini de yakından takip ettiklerini bildirdi. “Gumbel Group yöneticilerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederim. Gumbel Group gibi yenilenebilir enerji alanında uzmanlaşan şirketlere ihtiyacımız var, Bodrum yılın büyük bölümü güneş alan bir yer özellikle güneş enerjisinden faydalanmamız lazım. Bunu yaparken ilçemizin dokusuna zarar vermeyen çözümlere gitmeliyiz.” diyen Kocadon konuşmasının devamında şunlara dikkat çekti: “Güzel bir yerde yaşamak elbette herkesin hakkı ancak dikkat edilmesi gereken bir unsur var; o da işyeri fazlalığı… Buradan hem mevcut üyelerimizi hem de potansiyel üyelerimizi uyarmak istiyorum; lütfen Bodrum’da yapacağınız faaliyetler için önceden analiz çalışması yapın. İşyeri fazlalığı yaratmadan özellikle bölgede ihtiyaç duyulan alanlarda iş kollarını geliştirelim.”.

En çok tercih edilen Güneş enerjisi

Mustafa Herdem, “Dünyada fosil yakıtlara dayalı enerjiler yerini yenilenebilir enerji kaynaklarına bırakıyor.” diyerek yenilenebilir kaynaklar arasında en çok tercih edilenin güneş enerjisi olduğunu belirtti. “Bir kere ülkemiz güneş enerjisi söz konusu olduğunda çok avantajlı. Gerek güneş alma sıcaklık dengesi gerek tüketildiği yerde üretilme, gerekse yatırım maliyetleri açılarından güneş enerjisinin stratejik önemi hem ülkemiz hem de Bodrum için her geçen gün fark ediliyor.” diyen Herdem, Gumbel Group olarak amaçlarının söz konusu potansiyeli hayata geçirmek olduğuna işarete etti.

Barış Aygener ise,“Dünya ciddi bir iklim krizi ve ekolojik yıkımı yaşıyor. Gezegenimizin yeşil enerji ihtiyacı her gün artıyor. Güneş büyük bir potansiyel. Ege’yi güneşlendirmek ve güneşten gelen gücü ülkemiz ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 23.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.