VERGİ DAİRESİ YÖNETİCİLERİNDEN BODTO ZİYARETİ

Muğla Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya, Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Sait Orulluoğlu ile birlikte 25 Şubat Perşembe günü Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Akkaya, Mehmet Ayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Eyinç, Erdem Ağan, Alper Özşeker ve Meclis Üyeleri Toros Demirdöven ile Atilla Serttaş’ta hazır bulundu. Her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftası kapsamında kurumları ziyaret ettiklerini açıklayan Kaya ve Orulluoğlu, toplumda vergi bilincinin oluşmasının önemine dikkat çekerek vergi haftasının bu anlamda farkındalık yarattığına işaret etti. Ziyarette Bodrum Ticaret Odası’nın son dönem çalışmaları ve pandemi nedeniyle oluşan üye sorunları hakkında yürütülen lobi faaliyetleri gündeme alındı.

Meclis Başkanı İlhan Ersan, ülkenin refahı için vergilerin zamanında ödenmesi gerektiğine dikkat çekerek, tüm Vergi Dairesi yöneticilerinin ve çalışanlarının 32. Vergi Haftası’nı kutladıklarını belirtti.

Gelir kaybı yaşayan işletmeler için ödemelerde kolaylık talep edildi

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise Muğla Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya ve Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Sait Orulluoğlu’na nazik ziyaretlerinden ötürü şükranlarını sunarken vergi vermenin bir yükümlülük olduğuna işaret etti ve kayıt dışı faaliyetleri engellediğini belirtti. Başkan Kocadon konuşmasının devamında şunların altını çizdi: “Bodrum, Muğla İlimizde en çok vergi veren ilçedir. Başta Bodrum Ticaret Odası Üye İşletmelerimiz olmak üzere, düzenli vergi ödemeleri ile ülke ekonomimize katkı yapan tüm işletmeleri kutluyorum. Şuan zor bir dönemden geçiyoruz, özellikle turizm ve buna bağlı sektörler Bodrum’da büyük gelir kaybı yaşadılar, bu konuda da gelir kaybı yaşayan sektörlerimiz için vergisel düzenlemeler ve ödemelerde kolaylıklar sunulmasını istiyoruz. Özellikle çok zor durumda olan yeme-içme sektörüne desteklerini bekliyoruz. Bu taleplerimizi TOBB kanalıyla yetkililere her zaman iletiyoruz. Bir kez daha bu vesileyle Sayın Muğla Vergi Dairesi Başkanımıza da iletme fırsatı yakalamış olduk kendilerine ilgilerinden ötürü teşekkür ediyorum.”.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.