VAKIFBANK’TAN ÜYELERİMİZE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ PAKETİ

Vakıfbank tarafından hazırlanan üyelerimizin kullanabileceği pandemi döneminde yatırımlara ve işletme giderlerine destek sağlayacak iki yeni kredi paketi duyuruldu. 23 Şubat  Salı günü Vakıfbank Bodrum Şube Müdürü Mehmet Ali Selimoğlu Kobi Portföy Yöneticisi Akın Uslu ile birlikte, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u makamında ziyaret ederek açıklanan kredi paketlerinin üyelerimizin kullanımına hazır olduğunu belirtti.

BODTO Başkanı, Odamızın banka yöneticileriyle bir araya gelerek, üyelerimizin ihtiyaçlarının uygun seçenekler ve alternatiflerle karşılanması için görüşmeler yaptıklarını belirtirken, Vakıfbank yöneticilerini açıkladıkları kredi destek paketinden ötürü teşekkürlerini sundu. Pek çok sektörün krediye olan ihtiyaçlarını dile getiren Başkan Kocadon, pandemi ile kapanan ya da iş hacmi daralan sektörlere öncelik verilerek, düşük faizli ve ödeme kolaylığı olan kredi paketlerinin üyelerimiz için faydalı olacağını belirtti. BODTO Başkanı kredi alacak üyelerin iyi bir bütçe planlaması yapması gerektiğini de ayrıca hatırlatarak daha sonra kredi ödemelerinde yaşanacak sıkıntılarla üyelerin madur olmasını istemediklerini belirtti.

Vakıfbank Bodrum Şube Müdürü 2 yeni kredi paketine ilişkin şu detayları verdi;

1-) Küresel Covid-19 salgınının, ekonomimiz üzerindeki olumsuz etkilerini bertaraf etmek, firmaların üretim, yatırım ve ihracata dönük faaliyetlerini desteklemek amacıyla; Bankamız tarafından 40 milyar TL büyüklüğünde Çıpa kredisi adı altında kredi paketi hayata geçirilmiştir. Paket ile üretim ve yatırım ortamı desteklenirken, istihdam artışına katkı sağlanması planlanmaktadır. Maximum 18 ay vadeli işletme ihtiyaçları kredilendirilebilirken, araç ve makine alımlarında ödemesiz 12 ay olmak üzere toplam 60 ay vadelendirilebilecektir. Kredi faiz oranı Merkez Bankası faiz oranı ile paralel olacak, yükselişlerden etkilenmeyecek düşüşler ile ödeme planındaki taksit tutarınız gerileyecektir. Güncel kullandırım oranı yıllık %17,75’tir.

2-) Covid – 19 salgınından olumsuz etkilenen işletmelere destek olunması, bu işletmelerin yatırımlarının finanse edilmesi ve salgın sebebiyle iş modellerinde meydana gelen değişimlere uyum sağlama ile yapılan harcamaların finanse edilmesi amacıyla uygun koşullarda, düşük maliyetli ve uzun vadeli işletme kredisi kullandırımına yönelik %1,41’den başlayan faiz oranları, 60 aya varan vadelerde İşletmelere Salgın Destek Paketler ile işletmelerimizin yanındayız. Bu krediden Kadın İşletmeciler, 5 yaşını doldurmamış ( Bebek İşletmeciler ), Gelişen Bölgeler işletmecileri ve diğer işletmeciler yararlanabilecektir. Kredi için 2019 yılında zarar ve matrahsız beyan bildirmeyen ve 2020 yılının Haziran ayında ( ikinci çeyreğinde ) brüt satışlarında 2019 yılının Haziran ayına ( ikinci çeyreğine ) kıyasla en az %20 oranında düşüş yaşayan işletmeler faydalanabilecektir.

Detaylar hakkında Vakıf Bank Bodrum Şubesi ile görüşebilirsiniz:

T. Vakıflar Bankası T.A.O.

Bodrum / Muğla Şubesi

Çırkan Mahallesi Atatürk Bulvarı

No: 23/A-1 Bodrum / MUĞLA

T (0252) 316 44 13

vakifbank.com.tr

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 26.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.