2021 YILININ İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Bodrum Ticaret Odası Ocak ayı olağan Meclis toplantısı 29 Ocak Cuma günü Meclis Başkanı İlhan Ersan yönetiminde gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Ersan, oldukça yoğun bir dönem geçirdiklerine işaret ederek yıl boyu çalışmalara katkı veren Oda Organ Üyelerine, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Meslek Komitelerine ve Oda çalışanlarına teşekkürlerini sundu.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya tarafından Ocak ayı faaliyetleri okundu. Bu ay içerisinde de Odaya ziyaretlerin sürdüğünü belirten Akkaya, 26 Ocak Salı günü Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ile birlikte Odayı ziyaret ettiğini açıkladı. “Ocak ayında birçok önemli toplantı gerçekleştirildi. İçmeler bölgesindeki tekne bağlama sorununu çözmek amacıyla kurulması planlanan marina ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanımız Mahmut Serdar Kocadon ilgili yöneticilerin de katılımıyla Odamızda bir toplantı düzenledi ayrıca bu konuda Bodrum Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıya katıldı.” diyen İbrahim Akkaya 28 Ocak Perşembe günü Hindistan İş Adamları Örgütü (IBG) tarafından gerçekleştirilen on-line toplantıya ise kendisi ile birlikte YK Üyesi Arif Ceylan Satı ve Meclis Üyesi Ali Rıza Akdolu’nun katıldığını bildirdi ve uluslararası toplantıların sürdüğüne işaret etti. “Yine bu ay içerisinde Bodrum Cargo firması ile de bir üye indirim anlaşması gerçekleştirildi.” diyen YK Başkan Yardımcısı Akkaya bu sayede üyelerin yurtdışı gönderimlerinde %48 indirim fırsatı yakaladığını açıkladı.

1122.jpg

2020 Aralık Ayı Geçici Mizanı, 2020 yılı Bilançosu, 2020 Yılı Gelir Tablosunun Tetkik ve Müzakeresi, Oda Yönetim Kurulu’nun 2020 yılı Hesaplarından aklanması konularındaki gündem maddesi hakkında ise Meclis Üyesi Toros Demirdöven tarafından bir sunum gerçekleştirildi ve Mecliste oy birliği ile 2020 yılı hesapları aklandı.

Meclis toplantısında söz alan Meclis Üyesi Ahmet Zeki Özkeskin, 14 Ocak Perşembe günü Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen “Kırsal Kalkınma Destekleri Hibe Programı” hakkında detaylı bilgiler aktardı. Tarım Bakanlığı’nın bu program çerçevesinde kurumlara teknik personel desteği verdiğini, Kooperatifler, Birlikler ve Şahıs Şirketlerine ayrım gözetmeksizin %50 hibe desteği sağladığı açıkladı. Meclis Başkanı İlhan Ersan bu desteklerin önemine işaret ederek bu konudaki kurum yetkililerini Meclis’e davet ederek konuyla ilgili çalışmalarını genişleteceklerini açıkladı.

Toplantıda 2020 yılı Çalışma Raporu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya tarafından açıklandı ve Meclis Üyelerinin gerçekleştirilen çalışmalar hakkındaki yorumları alındı. “2018-2023 Stratejik Planımız çerçevesinde Odamız başarılı çalışmalarını devam ettirmiştir ve ettirmektedir.” diyen Akkaya büyük şehirlerden Bodrum’a yaşanan göç ile ilçede yaşanan hızlı değişime parmak basarak bu değişim neticesinde Odaya büyük görev düştüğünü belirtti ve şöyle konuştu: “Odamız yıllardır üstlendiği misyonu çok güzel bir şekilde yerine getiriyor ancak ileriki zamanda yaşanan bu değişimle birlikte görevlerimiz daha da artacaktır ve buna uyum sağlamak gerekmektedir. Yine bu konuda da Odamız üstüne düşen görevi eksiksiz yerine getirecektir.”.

Son gündem maddesinde ise Bodrum Belediyesi’nin Marina projesi kapsamında kurulacak Bodrum İçmeler Liman İşletmeciliği Anonim Şirketine ortak olunması görüşüldü ve oybirliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili görüş bildiren YK Üyesi Erdem Ağan bu proje ile bölgedeki hali hazırdaki alt yapı sorununun önemli ölçüde giderileceğini ve üretim kalitesinin olumlu etkileneceğini açıkladı.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 25.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.